Napredna vodilna srečanja za zeleno in drzno prihodnost 2023/24

Prosperia že od leta 2009 soustvarja inovativno omrežje ambicioznih na področju energetike.

Ljudje smo ne glede na tehnološki napredek predvsem socialna bitja, ki smo se skozi tisočletja učili drug od drugega skozi skupna doživetja. Prosperia zato že od samega začetka sledi svoji viziji podpore udeležencem in udeleženkam ter njihovim podjetjem oziroma organizacijam, iz katerih prihajajo, ko zato, da dosežejo svoje cilje in rast na področju zelene transformacije, želijo usvajati nova znanja, se posvetovati s potencialnimi partnerji in strankami ter premikati iz obstoječih načinov v nove načine razmišljanja, ki jih še bolj podpirajo, ter v pogumno delovanje tudi izven ustaljenih vzorcev, s pomočjo moderiranih srečanj, ki imajo moč navdiha.

 

V letu 2023 načrtujemo šest vodilnih srečanj.

Inovacija energetike ’23

4. oktobra bo potekal že 15. Vrh inovativnih v energetiki.

Ker inovativni kreirajo zeleno energetsko prihodnosti in so inovacije v središču pospeševanja zelene energetske transformacije, z izmenjavo znanj in izkušenj ter mreženjem na dogodku že 15. leto soustvarjamo pogoje za rast inovativne skupnosti zelene energetske transformacije v Sloveniji.

Cilj konference je predstaviti, povezati in spodbuditi prodorne in inovativne akterje iz različnih industrij in institucij, ki razvijajo inovativne energetske rešitve za zeleno transformacijo.

Udeleženci – do sedaj tudi več kot 170 udeležencev na posamezni konferenci: Na njej srečamo in izmenjujemo izkušnje z vodilnimi predstavniki tradicionalnih energetskih družb, ambicioznimi start-upi, deležniki inoviranja ki v energetiko vstopajo iz drugih panog, investitorji in predstavniki državnih institucij na področju energetike.

Preberite kaj vse smo slišali na lanskoletnem dogodku.

Energetika in pravo ’23

14. Forum energetikov in pravnikov bo potekal 15. novembra.

Gre za srečanje, ki vas med prvimi seznanja z novostmi energetske zakonodaje in spodbuja razvoj naprednega energetskega prava ter soustvarjanje energetikov in pravnikov. Novosti energetske zakonodaje krojijo poslovne priložnosti vsem, ki se srečujejo z zeleno energetsko transformacijo. Vsebina dogodka je vsako leto aktualna, saj se zakonodaja na področju energetike intenzivno spreminja tako v Sloveniji kot tudi v Evropski uniji.

Na dogodku vedno namenimo čas tudi individualnim pogovorom med udeleženci, izmenjavi mnenj, navezovanju stikov in mreženju.

Povzetek dogodka iz 2023 si lahko ogledate TUKAJ.

 

Digital Energy Summit ’23

Leto 2023 bomo tradicionalno zaključili z mednarodnim dogodkom, ki bo potekal 6. in 7. decembra.

Nove tehnologije bistveno spreminjajo poslovne modele in stabilnost omrežij, zato dogodek Digital Energy Summit odpira najbolj napredna vprašanja, povezana z digitalno preobrazbo energetskega sektorja, in udeležencem omogoči spoznavanje najnovejših primerov uporabe novih tehnologij.

Dogodek je namenjen vsem, ki vstopajo v digitalno transformacijo zelene energetike in se zavedajo njene neizogibnosti za uspešno poslovanje že danes, zato želijo biti v tehnološkem vrhu.

Preberite, kako je potekal dogodek v 2022.

Energetika in regulativa ’24

Prvi dogodek v letu 2024 bo že 11. forum o novostih regulative, omrežij in trga za leto 2024. Več o zadnji izvedbi si lahko preberete v tej novički.

Na dogodku se udeleženci in udeleženke učinkovito seznanijo in posvetujejo z vodilnimi strokovnjaki o novostih v prihajajočem letu. Naslavljali bomo naslednje vsebine: omrežnina in nove tarife, novosti trga prožnosti ter opolnomočenje odjemalca ob spremenjenih cenah energentov na trgu za 2024.

Ženske v energetiki ’24

Za 7. marec že tretjič pripravljamo transformativno energetsko-poslovno srečanje, ki je namenjeno naprednim voditeljicam in voditeljem za prihodnost, menedžerkam in menedžerjem ter ambicioznim deležnikom zelenega prehoda.

Ženske v energetiki, Skupaj za pot iz krize je zelo aktualno srečanje z dvojno vrednostjo in napredno vizijo za udeleženke in udeležence, ko se hkrati seznanite in posvetujete o sodobnih pristopih:
1. uspešni primeri in novi izzivi zelenega energetskega prehoda v praksi;
2. aktiviranje potenciala raznolikosti in vključevanja, ki dokazano s številkami zvišujeta vašo produktivnost, dobičkonosnost, inovativnost, EBIT in pravočasno privablja raznolike talente.

Poglejte, kako je dogodek potekal v 2023, ko je kot uvodna govorka nastopila predsednica RS, dr. Nataša Pirc Musar.

Energetika in okolje ’24

Aprila vas vabimo na 14. Vrh zelene energetike, ki vas seznanja z novostmi pospeševanja zelene transformacije in uvajanja obnovljivih virov energije v spremenjenih okoliščinah.

Vrh zelene energetike je namenjen voditeljem iz energetike in gospodarstva, menedžerjem, energetskim in okoljskim strokovnjakom ter vsem, ki se zavedajo nujnosti zelenega prehoda, uvajanja obnovljivih virov energije in večanja neodvisnosti, še zlasti v času radikalnih novih geopolitičnih razmer v Evropi po začetku ukrajinsko-ruske vojne.

Več o dogodku iz leta 2023 si preberite TUKAJ.

Prosperia Dogodki za zeleno energetsko transformacijo 2022

Verjamemo v vaš uspeh in v transformativno moč navdihujočih srečanj z vami in zgodb, ki odkrivajo vaše potenciale z novimi znanji, uvidi in pristnimi povezavami. Zato vas z njimi podpiramo pri vaši rasti in poti odgovornosti za pozitivne spremembe v okolju.

Vsako leto vas zato predano podpremo z izzivalnimi vprašanji in primeri, ki gredo tudi izven danes znanega ali so naslovljeni prvič. Za vas iščemo vsebine, ki bodo zaznamovale prihodnost.

Verjamemo, da je uspešna prihodnost v drznem odkrivanju novega, soustvarjanju ambicioznih, podpornih ekosistemov z novimi povezovanji za vašo in skupno zeleno prosperiteto!

Skupaj nam bo uspelo doseči zeleno prosperiteto!

Vas zanimajo dogodki zelene transformacije? Pridružite se skupnosti energetikov, odločevalcev, pravnikov, regulatorjev, IT, IKT strokovnjakom, strokovnjakom s področja kibernetske varnosti in drugim, ki jih zanimajo novosti s področja zelene energetske preobrazbe. Seznanjali vas bomo z novostmi vseh naših vodilnih dogodkov v 2023/24, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. 

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna