Politika zasebnosti in pravno obvestilo

Uvodna določba

Prosperia, d. o. o., spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju svojih storitev preko spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation).

Prosperia, d. o. o., se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali po spletni strani www.prosperia.si, e-pošti ali drugače, uporabljeni v skladu s to politiko zasebnosti oziroma politiko varovanja osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakor koli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Upravljavec zbirke osebnih podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Prosperia, d. o. o., Železna cesta 10a, 1000 Ljubljana. Pooblaščena oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na info@prosperia.si.

Kategorije osebnih podatkov

Obiskovalec spletne strani
Ob vsakem obisku spletne strani podjetja Prosperia, d. o. o., se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (na primer IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu, verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke obdelujemo z namenom spremljanja delovanja in vodenja statistike obiskov na svoji spletni strani, za ocenjevanje zainteresiranosti uporabnikov ter zaradi varovanja omrežja. Več informacij o tem lahko najdete na povezavi O piškotkih na dnu spletne strani.

Prejemnik e-novic

Kot obiskovalec naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih (v nadaljevanju e-novice).
Podatki, ki jih shranjujemo: na spletnem strežniku se avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (na primer IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu, verzija brskalnika, čas obiska, ime prehodne strani), elektronski naslov obiskovalca za prejemanje e-novic, datum in čas pošiljanja e-novic ter ID poslanega sporočila.
Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje e-novic kadar koli prekličete. Dodatne informacije o svojih pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v rubriki »Vaše pravice«.

Registrirano uporabniško ime
Z registracijo na naši spletni strani soglašate s pogoji in politiko zasebnosti, navedenimi na spletni strani podjetja Prosperia, d. o. o. Za uporabo nekaterih storitev (na primer dostop do gradiv) morate opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste morali vnesti nekatere osebne podatke. Podjetje Prosperia, d. o. o., na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniško datoteko (na primer IP-številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu, verzijo brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani).
Kot registrirani uporabnik naše spletne strani se lahko naročite tudi na prejemanje vsebinskih biltenov, obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih.
Registrirani uporabnik prejme ob registraciji obvestilo o uporabi spletnih storitev in po potrebi tudi sistemska obvestila o delovanju sistema, obvestila o posodobitvah storitev ter obvestila z napotki in pomočjo ob zaznavi neuporabe uporabniškega računa.
Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil podatke avtomatsko obdelujemo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zanimanja uporabnika.
Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje vsebinskih sporočil kadar koli prekličete. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so vam na voljo v rubriki »Vaše pravice«.

Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov: 
• e-poštni naslov;
• ime in priimek ter naziv oziroma spol zaradi potreb po personaliziranem pošiljanju e-sporočil;
• naziv podjetja;
• delovno mesto;
• fizični naslov;
• telefon;
• GSM;
• katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil;
• katere strani je obiskal na portalu;
• pretekla povpraševanja, nakupi, računi, podporni zahtevki;
• IP-naslovi uporabnika in ID-ji piškotkov.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Upravljavec Prosperia, d. o. o., Železna cesta 10a, 1000 Ljubljana bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:
• za komuniciranje z naročniškim oziroma (pred)pogodbenim razmerjem;
• za obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti;
• za statistične in tržne analize; sledenje klikom in odpiranjem e-pošte ter klikom na spletni strani za segmentacijo in prilagajanje vsebine e-pošte;
• za neposredno trženje in pošiljanje ponudb po SMS/MMS, e-pošti in notifikacijskih sporočilih, klasični pošti, na spletni strani in mobilnih aplikacijah ter opravljanje telefonskih klicev;
• za segmentiranje, profiliranje in avtomatizirano obdelavo z namenom oblikovanja prilagojenih sporočil in ponudb, ki bodo bolj relevantni uporabniku;
• za izvedbo nagradnih iger;
• za prikazovanje prilagojenih oglasov na oglaševalskih platformah (Google in Facebook).

Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljavec zabeleži odpiranje prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih. Prav tako beleži oglede in akcije na spletni strani upravljavca. Za boljše in bolj usmerjeno posredovanje ponudb ter prilagajanje sporočil oziroma komunikacije zabeležene podatke avtomatsko obdeluje, analizira, profilira ter ocenjuje aktivnost in merjenje zanimanja uporabnikov.

Vsi podatki, zbrani na zgoraj navedeni pravni podlagi, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno zaprosili za vaše soglasje.

Čas hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo časovno neomejeno oziroma do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Podjetje Prosperia, d. o. o., izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Pravice uporabnikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:
• potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj;
• posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
• dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke;
• dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov;
• dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev;
• dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.
Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.
Vsak posameznik lahko, če meni, da so mu s strani upravljavca kakor koli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadar koli poda pritožbo pri nadzornem organu (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).
Vsak porabnik ima možnost, da se enostavno z enimi klikom v nogi prejetega elektronskega sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje elektronsko sporočilo z odjavo na info@prosperia.si ali z odgovorom na konkretno prejeto elektronsko sporočilo.

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Upravljavec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov.
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Upravljavec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljavcu omogočajo oblikovanje natančnejših segmentov, prikazovanje targetiranih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah od upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:
• ponudnikom poštnih storitev in ponudnikom oziroma platformam za pošiljanje e-poštnih sporočil (e-Prvak, Mailchimp), za CRM, e-poštni marketinški sistem in sistem za marketinško avtomatizacijo, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov, računovodskemu servisu;
• ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru nadgradnje, servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
• administratorju in skrbniku spletne strani.

Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto, in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s piškotki hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem učinkovitejše in prijetnejše. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (na primer spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika itd. S piškotki lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Uporaba piškotkov

Kot uporabnik spletne strani www.prosperia.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne stani, spletno analitiko in napredno oglaševanje. Naložijo se naslednji piškotki:
• piškotki Google Analytics za analitične namene;
• piškotki Facebook za ponovno trženje in oglaševanje;
• piškotki Google za ponovno trženje in oglaševanje;
• piškotki Addthis za prikazovanje gumbov za deljenje na družbenih omrežjih in pojavnih oken ter izpostavitev;
• piškotki orodja marketing automation za spremljanje dejavnosti uporabnika na spletni strani.

Piškotki omogočajo, da se določene vsebine ali funkcije aplikacije prilagodijo za določenega obiskovalca, glede na njegove izbire ali preference ali glede na lastnosti njegove terminalske opreme. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:
Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov, ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Pravno obvestilo

Spletna stran in vse vsebine, ki so objavljene na www.prosperia.si, so last družbe Prosperia, d. o. o., ne glede na obliko, v kateri se pojavljajo. Brez dovoljenja podjetja Prosperia, d. o. o., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.

Podjetje Prosperia, d. o. o., ni odgovorno za morebitne težave pri delovanju spletne strani. Prosperia, d. o. o., si pridržuje pravico do morebitnih napak in sprememb vsebin, objavljenih na www.prosperia.si. 

Veljavnost

Prosperia, d. o. o., si pridržuje pravico, da politiko varovanja osebnih podatkov po potrebi prilagodi dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Ta politika zasebnosti je bila posodobljena 5. aprila 2021.

Prosperia, d. o. o.

Ljubljana, 5. 4. 2021

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna