Napredna vodilna srečanja za zeleno in drzno prihodnost 2022

Prosperia že od leta 2009 soustvarja inovativno omrežje ambicioznih na področju energetike.

Ljudje smo ne glede na tehnološki napredek predvsem socialna bitja, ki smo se skozi tisočletja učili drug od drugega skozi skupna doživetja. Prosperia zato že od samega začetka sledi svoji viziji podpore udeležencem in udeleženkam ter njihovim podjetjem oziroma organizacijam, iz katerih prihajajo, ko zato, da dosežejo svoje cilje in rast na področju zelene transformacije, želijo usvajati nova znanja, se posvetovati s potencialnimi partnerji in strankami ter premikati iz obstoječih načinov v nove načine razmišljanja, ki jih še bolj podpirajo, ter v pogumno delovanje tudi izven ustaljenih vzorcev, s pomočjo moderiranih srečanj, ki imajo moč navdiha.

 

V letu 2022 načrtujemo vsaj šest vodilnih srečanj.

 

Energetika in regulativa ’22

V začetku meseca februarja je tako potekal že 9. forum o novostih regulative, omrežij in trga za leto 2022. Več o tem najdete v naših novičkah in tukaj.

Na dogodku se udeleženci in udeleženke učinkovito seznanijo in posvetujejo z vodilnimi strokovnjaki o novostih v prihajajočem letu. Letos smo tako naslavljali naslednje vsebine: omrežnina in nove tarife, novosti trga prožnosti ter opolnomočenje odjemalca ob spremenjenih cenah energentov na trgu za 2022. 

Ženske v energetiki ’22

13. aprila premierno naslavljamo resnične vsebinske izzive in dejstva zelene transformacije, ki so le redko naslovljeni, zadevajo pa prav vsako gospodarsko družbo in posameznika. 12 govork in šest govorcev bo spregovorilo o raznolikosti v ekipah, kako do talentov, o vključevanju, kriterijih trajnosti in novih poslovnih modelih za energetsko transformacijo.

Na vizionarskem srečanju Ženske v energetiki, Skupaj za zeleno prihodnost bodo udeleženci in udeleženke pridobili poslovno prednost, ker se bodo med prvimi seznanili z novimi resničnimi izzivi in dejstvi zelenega energetskega prehoda in dramatičnega zviševanja cen energentov 2022, ki diktirajo našo uspešnost. Dogodek bo potekal v hibridni obliki, v Ljubljani.

Energetika in okolje ’22

25. maja, ko smo včasih praznovali Dan mladosti, vas vabimo na 12. Vrh zelene energetike. Srečanje je namenjeno vsem, ki se zavedajo pomembnosti novih poslovnih priložnosti zelene energetske transformacije, ki postaja središče načrtov EU.

Na dogodku se boste pravočasno seznanili z aktualnimi novostmi zelene transformacije in obnovljivih virov ter učinkovite rabe energije. Spregovorili bomo tudi aktualnosti vodika. Naslovili bomo pomembne novosti EU taksonomije in trajnostnega financiranje ter kakšne so nove priložnosti zelenega okrevanja in večje neodvisnosti pri oskrbi z viri energije v Sloveniji še zlasti v času radikalnih novih geopolitičnih razmer v Evropi po začetku ukrajinsko-ruske vojne. 

Inovacija energetike ’22

5. oktobra vas vabimo na 14. Vrh inovativnih v energetiki.

Ker inovativni kreirajo zeleno energetsko prihodnosti in so inovacije v središču pospeševanja zelene energetske transformacije tudi po Covid-19, z izmenjavo znanj in izkušenj ter mreženjem na dogodku že 14. leto soustvarjamo pogoje za rast inovativne skupnosti zelene energetske transformacije v Sloveniji.

Cilj konference je predstaviti, povezati in spodbuditi prodorne in inovativne akterje iz različnih industrij in institucij, ki razvijajo inovativne energetske rešitve za zeleno transformacijo.

Udeleženci – do sedaj tudi več kot 170 udeležencev na posamezni konferenci: Na njej srečamo in izmenjujemo izkušnje z vodilnimi predstavniki tradicionalnih energetskih družb, ambicioznimi start-upi, deležniki inoviranja ki v energetiko vstopajo iz drugih panog, investitorji in predstavniki državnih institucij na področju energetike.

Energetika in pravo ’22

13. Forum energetikov in pravnikov bo potekal 9. novembra.

Gre za srečanje, ki vas med prvimi seznanja z novostmi energetske zakonodaje in spodbuja razvoj naprednega energetskega prava ter soustvarjanje energetikov in pravnikov. Novosti energetske zakonodaje krojijo poslovne priložnosti vsem, ki se srečujejo z zeleno energetsko transformacijo. Vsebina dogodka je vsako leto aktualna, saj se zakonodaja na področju energetike intenzivno spreminja tako v Sloveniji kot tudi v Evropski uniji.

Na dogodku vedno namenimo čas tudi individualnim pogovorom med udeleženci, izmenjavi mnenj, navezovanju stikov in mreženju.

 

Digitalizacija energetike ’22

Leto 2022 bomo zaključili s 5. Vrhom digitalne transformacije energetike, ki bo potekal 8. decembra.

Nove tehnologije bistveno spreminjajo poslovne modele in stabilnost omrežij, tako dogodek Digitalizacija energetike vedno znova odpira najbolj napredna vprašanja, povezana z digitalno preobrazbo energetskega sektorja, in udeležencem omogoči spoznavanje najnovejših primerov uporabe novih tehnologij.

Dogodek je namenjen vsem, ki vstopajo v digitalno transformacijo zelene energetike in se zavedajo njene neizogibnosti za uspešno poslovanje že danes; zato želijo biti v tehnološkem vrhu.

Prosperia Dogodki za zeleno energetsko transformacijo 2022

Verjamemo v vaš uspeh in v transformativno moč navdihujočih srečanj z vami in zgodb, ki odkrivajo vaše potenciale z novimi znanji, uvidi in pristnimi povezavami. Zato vas z njimi podpiramo pri vaši rasti in poti odgovornosti za pozitivne spremembe v okolju.

Vsako leto vas zato predano podpremo z izzivalnimi vprašanji in primeri, ki gredo tudi izven danes znanega ali so naslovljeni prvič. Za vas iščemo vsebine, ki bodo zaznamovale prihodnost. 

Verjamemo, da je uspešna prihodnost v drznem odkrivanju novega, soustvarjanju ambicioznih, podpornih ekosistemov z novimi povezovanji za vašo in skupno zeleno prosperiteto!

Skupaj nam bo uspelo doseči zeleno prosperiteto!

 

Vas zanimajo dogodki zelene transformacije? Pridružite se skupnosti energetikov, odločevalcev, pravnikov, regulatorjev, IT, IKT strokovnjakom, strokovnjakom s področja kibernetske varnosti in drugim, ki jih zanimajo novosti s področja zelene energetske preobrazbe. Seznanjali vas bomo z novostmi vseh naših vodilnih dogodkov v 2022, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna