V krizi danes ne zamudite zelene priložnosti:

12. Vrh zelene energetike

Predvidoma 18. maja bo Evropska komisija že objavila novo strategijo ukrepov REPowerEU, ki kot odgovor na eno največjih energetskih kriz močno stimulira zelen prehod in uvaja nove ukrepe. Zato se na vodilnem dogodku zelene transformacije, ki bo potekal 25. maja na Brdu pri Kranju, pravočasno posvetujte z vodilnimi energetskimi in okoljskimi strokovnjaki ter pripravite na pomembne novosti uvajanja OVE in zniževanja CO2, ki bodo nedvomno vplivale na vaše poslovanje že v 2022.

Energetika in okolje 22, letos poteka že dvanajsto leto zapored in tudi letos prinaša zelo aktualne teme, pri čemer bo še posebej zanimivo prisluhniti razmišljanju vodilnih slovenskih energetikov o tem, kako ob doslej največji energetski in dobavni krizi v EU  zagotoviti zeleni prehod in se čimbolj uspešno spopasti z vrtoglavimi cenami energentov. 

Energetika in okolje 21, Prosperia

Energetika in okolje 21, Prosperia

 

Nastopilo bo več kot 15 vodilnih domačih in mednarodnih strokovnjakov, med njimi tudi mag. Tomislav Čorak, Boston Consulting Group, mag. Boris Kupec, GIZ DEE in Elektro Celje, dr. Dejan Paravan, GEN-Idr. Marko Topič, FE UL, mag. Erik Potočar, Ministrstvo za infrastrukturo, mag. Saša Podlogar, HSE, Bogdan Barbič in mag. Boštjan Pišotek, HESS, Aleš Pučnik, Windex, mag. Marta Svoljšak Jerman, Petrol in dr. Tomaž Žagar, Skupina GEN idr.

Na srečanju bodo naslovili globalne trende kot tudi izzive omrežja in priklopov na omrežje, kateri so resnični problemi in kakšni so potrebni ukrepi ter kakšna je strategija Slovenije, kar bo predstavil poročevalec delovne skupine SAZU.

Predstavljene bodo novosti zakonodaje, ki so trenutno zelo aktualne na evropski ravni v luči energetske krize in ukrajinsko-ruskega spora, REPowerEU in novosti OVE.

Strokovnjaki bodo spregovorili tudi o brezogljičnih energetskih rešitvah za prihodnost; kakšen je pomen vodika pri energetski tranziciji Slovenije, kakšne so nove priložnosti za izrabo vetra s pomočjo najnovejših tehnologij, ki so jih pravkar razvili v Sloveniji za globalni trg, kakšne so sodobne jedrske elektrarne in mali jedrski reaktorji.

Udeleženci konference bodo lahko prisluhnili tudi najnovejšim podatkom o tem, v kaj so v energetiki investitorji danes pripravljeni vlagati, pa tudi o tem, kako pospešiti sončno evolucijo v Sloveniji.

Na zaključni strateški okrogli mizi bodo mag. Jože Bajuk iz Petrola, mag. Aleksander Mervar iz ELESA, Marjan Eberlinc iz Plinovodov, Blaž Košorok iz Skupine GEN in Uroš Blažica iz GIZ DEE in Elektro Primorska, odgovarjali na resen izziv, kako prav z uvajanjem brezogljičnih novih rešitev zagotoviti nujen zeleni prehod in lažje spopadanje z eno največjih energetskih kriz.

Komu je dogodek namenjen?

Vrh zelene energetike je namenjen voditeljem in voditeljicam v gospodarstvu, energetskim in okoljskim strokovnjakom ter vsem, ki se zavedajo nujnosti zelenega prehoda, uvajanja obnovljivih virov energije in večanja neodvisnosti, še zlasti v času radikalnih novih geopolitičnih razmer v Evropi.

Kdaj in kje se srečamo?

Strokovno srečanje, na katerem boste poleg odgovorov na navedena vprašanja slišali tudi vrsto drugih zanimivih razprav, bo potekalo 25. maja na Brdu pri Kranju. Z registracijo pričnemo ob 8.15, srečanje pa se zaključi ob 16.15 uri.

Več informacij o samem programu je na voljo tukaj. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, nas pokličite na 031 717 599 ali pišite na info@prosperia.si.

Prosperia izvaja trajnostne cilje na dogodku Energetika in okolje v sodelovanju z družbo Petrol.

NOVO: Pridobite 2 kreditni točki: pooblaščeni in nadzorni inženirji kot člani IZS za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. Po dogodku prejmete ustrezno potrdilo. Pri prijavi pod opombo navedite »IZS«.

Utrinek z dogodka Energetika in okolje 21

Na tem mestu pa si lahko ogledate kratek video posnetek razprave z 11. Vrha zelene energetike, Energetika in okolje 21, na katerem sta dr. Marko Topič, FE UL in dr. Robert Golob, GEN-I spregovorila o sončni evoluciji.  

Ne zamudite zelene prihodnosti! 

Vabljeni tudi na naše druge vodilne dogodke s področja energetike, o katerih lahko preberete več tukaj. Vabimo vas, da se prijavite na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vseh naših dogodkov v 2022, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna