Posebno priznanje za g. Krešimirja Bakiča

mag. Tina Seršen

Ob 15. Inovaciji energetike ’23 smo prvič podelili posebno priznanje za pomemben doprinos k spodbujanju inovativnosti na področju energetike. To priznanje je letos prejel mag. Krešimir Bakič.

Mag. Bakič je elektroenergetik širokega profila znanj, ki je aktivno vpet v slovensko elektrogospodarstvo že 45 let. Tudi mednarodno je izjemno aktiven in že vrsto let širi vizionarski svetovni pregled in zavezanost k novim pristopom. Vse to prinaša v slovenski prostor.

Slovenska energetika in tudi Inovacija energetike ne bi bila to kar je, brez njega. Z nami je pomembno soustvarjal vse Inovacije energetike doslej, kot tudi na njih večkrat inspirativno predaval. Med drugim je na prvi konferenci davnega leta 2009 predstavil Koncept prihodnjega inovativnega energetskega omrežja in napovedal visoke cene energije, dvosmerno komunikacijo, shranjevalnike energije in še marsikaj.

Za vizionarstvo in zavezanost k inovativnim pristopom na področju zelenega energetskega prehoda smo mu zato podelili posebno priznanje za njegov pomemben doprinos k inovativnosti v energetiki. Iskrene čestitke, mag. Bakič!

Jan Bohinec
mag. Maja Ivančič
Mojca Markizeti

Vabljeni tudi na prihajajoče vodilne dogodke zelenega prehoda, o katerih lahko preberete več tukaj. Prijavite se na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vodilnih srečanj v 2023/24, kot boste zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna