Inovacija energetike ’23

15. Vrh inovativnih v energetiki
Z inovativnostjo do uspeha v času disrupcije energetike

Kako z inovacijami nad energetsko krizo?

Aktivirajte vaše priložnosti za uspeh z inovacijami. Prav inovacije so tiste, ki že danes transformirajo vaš posel in omogočajo zeleni energetski prehod.

Inovacija energetike je največje jesensko srečanje vodilnih deležnikov napredne energetike in industrije, ki vas že 15. leto zapored seznanja z najbolj naprednimi in inovativnimi rešitvami v energetiki.

V času, ko nove tehnologije v temeljih transformirajo energetiko in vaše poslovne modele, je prav inovativnost tista, ki bo zagotavljala poslovni uspeh in omogočila uspešen zeleni prehod iz podnebno-energetske krize. Ujemite edinstveno srečanje, da izveste, kaj so presežne koristi pa tudi tveganja, ki jih energetskemu sektorju prinašajo nove tehnologije in poslovni modeli ter se srečajte s ključnimi deležniki zelenega prehoda.

udeležencev naših dogodkov

let izkušenj

dogodkov

GOVORCI

Kmalu vam razkrijemo nove govorce. Obiščite nas ponovno.

Saška Rihtaršič, Danfoss Trata
Saška Rihtaršič, podpredsednica daljinskega ogrevanja, Danfoss Trata

Saška Rihtaršič je del Danfossa že več desetletij, kar 24 let. Inženirka strojništva se je podjetju pridružila leta 1999 kot koordinatorka oskrbovalne verige, zadnjih nekaj let je vodila razvojni oddelek, z letošnjim letom pa je prevzela novo delovno mesto kot podpredsednice področja daljinska energetike v diviziji Danfoss Hydronics, z začetkom aprila je postala tudi generalna direktorica Danfoss Trate. Skupaj z vodstveno ekipo Hydronics se podpisuje pod razvojno strategijo in povečane investicije v razvoj digitalnih izdelkov, z namenom pohitritve zamenjave generacij in izboljšave dobavljivosti.

Martin Novšak, MBA, GEN energija
Stefan Hufnagl, Industry Specialist Energy, COPA-DATA

Stefan je svojo poklicno pot začel pred več kot 20 leti na področju industrijske avtomatizacije in digitalizacije v industriji. Ob nenehnem tehnološkem napredku skozi različne projekte strank je začel študirati informacijske sisteme in organizirano inovativnost ter produktni menedžment in pridobil diplomo inženirja na Univerzah uporabnih znanosti v Salzburgu (2011) in Gornji Avstriji (2013). Stefan je del ekipe COPA-DATA od leta 2013. Kot član ekipe Energy Industry Team se intenzivno in odprto ukvarja s trendi in izzivi v tej industriji.

Mojca Černelč Koprivnikar, Prosperia
Mojca Černelč Koprivnikar, moderatorka, Prosperia

Ustvarjalka in voditeljica številnih naprednih in inovativnih strokovnih dogodkov ter omizij, predavateljica in strokovnjakinja za energetiko ter ustanoviteljica in direktorica podjetja Prosperia. Verjame v ustvarjalno moč inovativnosti in rasti posameznikov ter organizacij z naprednimi strokovnimi dialogi in povezovanji.

Prosperia govorec
mag. Igor Steiner, vodja oddelka Energetika in ekologija, INEA

Mag. Igor Steiner je vodja oddelka Energetika in ekologija v podjetju INEA, kjer je zaposlen vse od njene ustanovitve leta 1987, ko se je odcepila od Instituta Jožef Stefan z namenom prenašanja raziskovalnih dosežkov v industrijo. Kot avtor in soavtor strokovnih del na področju vodenja procesov in upravljanja z energijo je že celo kariero tesno povezan z razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Trenutno koordinira evropski RR projekt GIFT, ki s 17 partnerji iz 7 evropskih držav razvija nove rešitve za energetsko učinkovitost, prožnost in neodvisnost geografskih otokov s poudarkom na medsektorskem povezovanju. 

Jošt Štrukelj; SunContract
Jošt Štrukelj, MBA, direktor, SunContract

Jošt Štrukelj je direktor energetske tržnice SunContract, ki kot prva omogoča P2P dogovore med proizvajalci in odjemalci električne energije. Jošt Štrukelj ima 15 letne izkušnje iz energetike, kjer je deloval v podjetjih ELES in Plinovodi. V Plinovodih je tesno sodeloval z mednarodnim združenjem ENTSOG, ki deluje v Bruslju in skrbi za implementacijo evropske energetske regulative v državah članicah. Je diplomant Ekonomske fakultete v Ljubljani, v letu 2018 pa je zaključil tudi FELU MBA program v okviru Ekonomske fakultete. Energetski tržnici SunContract se je pridružil z namenom širitve tržnice na druge trge EU in širše in s tem vsem odjemalcem električne energije omogočiti, da sami odločajo o ceni, ki so jo pripravljeni plačevati za porabljeno energijo.

Zakaj NE SMETE zamuditi letošnje Inovacije energetike ’23?

Letos boste iz prve roke izvedeli, zakaj je ključno, da v procesu uspešnega zelenega energetskega prehoda spremenimo poslovne modele in se v času velikih sprememb bolj kot kadarkoli prej posvetimo inovativnim pristopom in novim rešitvam.

Zakaj se udeležiti Inovacije energetike ’23:

 • seznanite se z glavnimi izzivi in priložnostmi inovativnih akterjev v letu 2024;
 • pridobite vpogled v spreminjajoč ekosistem energetskega sektorja iz prve roke;
 • seznanite se z več kot 10 praktičnimi primeri inovativnih energetskih rešitev;
 • izkoristite izvrstno priložnost za predstavitev vašega primera iz prakse in bodite vidni;
 • odkrijte, kako lahko s pomočjo naprednih tehnoloških rešitev nadgradite svoje poslovne strategije, zmanjšate stroške in optimizirate procese;
 • naučite se, kako povezati tržne rešitve z javnimi energetskimi storitvami;
 • izmenjajte mnenja v družbi vodilnih deležnikov napredne energetike in industrije;
 • razširite vaš doseg in vpliv: z novimi potencialnimi partnerji in strankami si širite možnosti za poslovni uspeh.

Glavni poudarki letošnjega srečanja:

 • dogodek z bogato tradicijo bo letos potekal že 15. po vrsti v idiličnem okolju kongresnega centra na Brdu pri Kranju;
 • v ospredju bodo naslednje aktualne teme: fotovoltaika, samooskrba, e-mobilnost, učinkovita raba energije in DMS, sektorsko povezovanje;
 • pričakujte več kot 150 udeležencev, 25 govorcev, odločevalcev in vodilnih strokovnjakov;
 • prijava ”prva minuta”: omogočamo vam več kot 30-odstotni popust v primerjavi z redno prijavo.
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ

Naši udeleženci

Napredni voditelji iz energetike in industrije

Vodilni za poslovni razvoj in inovacije

Energetski menedžerji, strokovnjaki in inženirji

Inovativna in startup podjetja, izvajalci EU projektov

Predstavniki občin, NVO, univerz, itd.

POKROVITELJI

Organizator:
Prosperia logotip
Srebrni pokrovitelj:
INEA logo
Srebrni pokrovitelj:
GIZ DEE logo Prosperia
Bronasti pokrovitelj:
GIZ DEE logo Prosperia
Bronasti pokrovitelj:
GEN energija logo Prosperia
Bronasti pokrovitelj:
GEN energija logo Prosperia
Mali pokrovitelj:
Sponzor Računalniške novice
Mali pokrovitelj:
Danfoss logo
Mali pokrovitelj:
Sonce Suncontract - logo
Medijski pokrovitelj:
Naš stik
Podpornik:
CIGRE CIRED logo

IZJAVE UDELEŽENCEV

Dogodek se mi je zdel izvrstno tehnično in organizacijsko pripravljen. Imam zelo dobre vtise iz vsebine razprav. Zelo dober dogodek, ki bi se ga z veseljem udeležil tudi prihodnjič.

Marjan Eberlinc, Plinovodi

Dogodek je vsako leto boljši. K temu pripomore udeležba mednarodnih strokovnjakov, ki predstavijo nekoliko širši pogled na celotno problematiko. Pravzaprav se na dogodku razločijo obrazi, ki bodo energetiko zaznamovali v prihodnosti. Pohvale tudi za organizacijo dogodka, ta je odlična.

Mag. David Batič, Agencija za energijo

Dogodek je odlično organiziran, tudi tema je dobro izbrana. Pogrešam še več tovrstnih dogodkov, zelo me veseli, da so vsi sogovorniki relevantni in dobro poznajo svoje področje.

Mag. Teo Hrvoje Oršanič, Zavod RS za varstvo narave

Všeč sta mi bili oblika in organizacija tega dogodka, ki je najboljši model, kar sem ga do zdaj videl. Gre za interaktivno platformo, kjer lahko izmenjujemo izkušnje in razpravljamo o tem, kako napredovati z inovacijami, zlasti na področju elektrifikacije.

Dr. Lei Xianzhang, SGGC, Kitajska

Govorci so bili izredno dobri. Mreženje med odmori je zelo pozitivno, ker se tam splete veliko poznanstev in dobiš še več informacij.

Gašper Fajdiga, Iskra, d.o.o.

Dogodek je pomemben za vse predstavnike energetskega sektorja. Všeč mi je, da ima organizator vizijo za prihodnost, vedno se izbere tematika, ki je že oziroma še bo aktualna.

Karina Medved, Holding Slovenske elektrarne d.o.o.

Dokler bom na tej poziciji, povezan s to temo in bom v Sloveniji, se bom zanesljivo vedno odzval povabilu na dogodek.

Mag. Aleksander Mervar, Eles

Menim, da je to dobra konferenca predvsem zato, ker poskuša integrirati različne deležnike, ki delujejo v energetiki in gospodarstvu, poskuša jih pripeljati na eno mesto in jih spodbuditi, naj se pogovarjajo.

Dejan Savič, Greenpeace

Ta dogodek se mi zdi dragocena iniciativa, saj nam ponuja, da se na njem pogovorimo z ljudmi iz sektorja o trendih v energetiki, kar je izjemno pomembno.

Alberto Pototschnig, ACER

Forum je pomemben, ker vključuje glavne deležnike energetske regulative in tudi z vidika povezovanja glavnih akterjev iz področja energetike. Glede na izzive, ki nas čakajo v prihodnosti, bomo morali intenzivnost komunikacije povečati.

Vladimir Mauko, SODO d.o.o.

Energetsko-regulativno konferenco vsekakor priporočam, saj je ena redkih konferenc doma in v EU, ki ne samo obravnava zanimive teme, ampak privabi odločevalce iz vseh pomembnih akterjev energetike..

Jan Kostevc, ACER

PRIJAVITE SE

Ekipam s 3 udeleženci ali več iz iste organizacije ob hkratni prijavi nudimo 10 % popust na veljavno kotizacijo, zaposlenim v lokalnih skupnostih, na fakultetah in v NVO pa 30 %.

22 % DDV ni vključen v ceno.

Preverite ugodne popuste za skupinske vstopnice in NVO, občine in fakultete.

NASTOPITE Z INOVACIJO

Imate zanimiv primer inovacije na področju (zelene) energetike? Ne zamudite priložnosti in nastopite!

Mi bomo poskrbeli za izvedbo in organizacijo vrha inovativnih Inovacija energetike, ki vsako leto privabi številne prodorne deležnike iz različnih panog, ki delujejo na področju zelene energetike, vi pa sprejmite izziv, se prijavite in izkoristite izvrstno priložnost za predstavitev vašega primera iz prakse.

Prihodnost zelene energetike krojijo inovativni in pogumni, še zlasti v spremenjenih okoliščinah!

PROGRAM

Brdo pri Kranju, 4. oktober 2023 – IZVEDBA V ŽIVO

Več o programu sledi. Spremljajte nas.

Organizacije, s katerimi smo že sodelovali:

PRIZORIŠČE

Vrh Inovacija energetike ’23 bo potekal v živo v kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obveznaPOSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna