Inovacija energetike: 3 omizja, ki jih ne smete zamuditi

15. Inovacija energetike prinaša letos tri omizja, na katerih vas bodo priznani govorci iz energetike in industrije seznanili s poslovnimi priložnostmi, ki jih prinaša zeleni prehod, naslovili pa bodo tudi pomen inovativnosti v času disrupcije energetike.

Na letošnjem jubilejnem, že 15. vodilnem srečanju z bogato tradicijo boste izvedeli, katere so napredne tehnologije, novi produkti in inovativne rešitve, ki v temeljih transformirajo energetiko in obstoječe poslovne modele.

Ob rekordnem številu govorcev – preko 40 jih bo – bo rdeča nit dogodka seveda inovativnost, ki bo zagotavljala poslovni uspeh in omogočila uspešen zeleni prehod iz podnebno-energetske krize. Poleg zanimivih predstavitev in tekmovanja za najboljšo inovacijo 2023 so na programu tudi tri omizja.

Prvo omizje prinaša zanimivo temo: kdo se bo v času, ki ga zaznamujejo trajnostni pristopi, pojavil kot zmagovalec zelenega prehoda? Medtem ko se industrije prilagajajo, uvajajo inovacije in preoblikujejo, da bi izpolnile zahteve spreminjajočega se sveta, je pot do uspeha tlakovana z ekološko ozaveščenimi odločitvami. Ne gre samo za skrb za okolje; gre za strateško vizijo in izkoriščanje priložnosti. Podjetja, ki ne sprejemajo le zelenih tehnologij in praks, ampak so tudi vodilna pri preoblikovanju industrij za trajnostno prihodnost, bodo nedvomno končni zmagovalci tega transformativnega potovanja. O tem bodo razpravljali mag. Rok Vodnik, direktor družbe Kolektor Technologies, Sandi Kavalič, član uprave GEN-I, mag. Stanka Šarc Majdič, članica uprave SID banke, in mag. Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke. Omizje bosta moderirala dr. Miha Bobič iz Danfossa in naša direktorica Mojca Černelč Koprivnikar.

Drugo omizje bo v znamenju aktivnega odjema električne energije, novih tarif in naložb v zelene tehnologije, ki bodo dodobra preoblikovale energetsko krajino. O tem, kako zagotoviti stroškovno učinkovite energetske ekosisteme, bodo razpravljali Jošt Štrukelj, direktor podjetja SunContract, David Špeh, tehnični direktor Biomase, in mag. Igor Steiner, vodja oddelka Energetika in ekologija v družbi INEA.

Nikakor ne smete zamuditi tudi osrednjega popoldanskega omizja, na katerem bodo vodilni predstavniki slovenskih energetskih družb razpravljali o tem, kaj vse je potrebno, da v času disrupcije energetike položimo temelje za trajnostno in uspešno prihodnost. O tem, kako zagotoviti zanesljivo proizvodnjo in dobavo energije, kakšne inovativne rešitve obstajajo in kako povezati proizvajalce energije in dobavitelje, bodo razpravljali Uroš Blažica, predsednik uprave Elektro Primorska in predsednik skupščine GIZ DEE, Marjan Eberlinc, direktor Plinovodov, dr. Dejan Paravan, generalni direktor GEN energije, dr. Tomaž Štokelj, generalni direktor HSE, in mag. Aleksander Mervar, direktor Elesa.

Se vidimo na Inovaciji energetike ’23, ki bo potekala 4. oktobra na Brdu pri Kranju. Do srede, 27. septembra, si lahko zagotovite cenejšo prijavo, zato pohitite!

Vabljeni tudi na naše druge vodilne dogodke s področja energetike, o katerih lahko preberete več tukaj. Vabimo vas, da se prijavite na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vseh naših dogodkov v 2023 in 2024, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna