Kako je solarizacija Slovenije videti v praksi – ne zamudite teh treh omizij

Čeprav ima dostop do električne energije danes več ljudi kot kadarkoli prej, pa prehod na varno, cenovno dostopno in trajnostno energijo prinaša nešteto izzivov. Na prihajajočem dogodku Energetika in regulativa ’23, kjer bodo v ospredju obnovljivi viri energije, boste izvedeli, kakšne so zaveze glede proizvodnje energije, kakšno je realno stanje in kaj nas čaka v prihodnosti. Prijavite se zdaj!

Potem, ko smo že predstavili nekaj letošnjih govorcev, tokrat izpostavljamo okrogle mize – letos bodo kar tri. Prva razprava se bo vrtela okoli celostnih zelenih energetskih pristopov, ki imajo velik potencial tako za prihranke kot tudi razogljičenje. V govorniški vlogi se bodo predstavili mag. Uroš Salobir, Eles, dr. Ivan Šmon, Elektro Gorenjska in GIZ DEE, Lena Penšek, Greenpeace Slovenija, in dr. Tomislav Tkalec, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Ali je sončna energija prava rešitev za zagotovitev zelene energije in energetske samooskrbe v Sloveniji? Bi se morali bolj osredotočiti na proizvodnjo električne energije iz hidroelektrarn? Bi bilo smiselno razmišljati, kako bolj izkoristiti vetrno energijo? Kje smo glede učinkovite rabe energije? O vsem tem bodo spregovorili Bogdan Barbič, HESS, dr. Boštjan Gregorc, DEM, mag. Alida Rejec, SENG, Blaž Šterk, Interenergo, in dr. Lidija Živčić, Fokus.

Eden izmed vrhuncev dogodka bo zadnja okrogla miza s tremi govorci, ki bodo predstavili svoje poglede lede priložnosti in pasti naložb, prihodnjih cene energije in kako lahko pospešimo transformacijo energetike. Zakaj ima zemeljski plin še vedno pomembno vlogo v času energetske tranzicije in kakšen je potencial vodika, sintetičnih plinov in biometana, bo pojasnil Marjan Eberlinc, Plinovodi. Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS, se bo osredotočil na dejanske potrebe in pričakovanja malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji, medtem ko bo dr. Dejan Paravan iz Gen energije osvetlil prihodnost jedrske energije v državi, pa tudi o tem, kako premagati izzive v zvezi s politikami in postopki za načrtovanje in umeščanje projektov v prostor.

Se vidimo 6. aprila na Brdu pri Kranju!

Vabljeni tudi na prihajajoče vodilne dogodke zelenega prehoda, o katerih lahko preberete več tukaj. Prijavite se na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vodilnih srečanj v 2023, kot boste zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna