Ujemite premierni Digital Energy Summit ’22

Vabimo vas, da se srečamo na našem prvem mednarodnem dogodku, Digital Energy Summit ’22, na katerem bomo razpravljali o pomenu digitalizacije in regijskega sodelovanja pri premagovanju energetske krize v tem delu Evrope tudi skozi konkretne napredne primere.

V trenutni energetski krizi, s katero se srečujejo v številnih delih sveta, tudi v Evropi, smo se že naučili nekaj pomembnega – izzive lahko premagujemo skupaj oziroma s sodelovanjem na regionalnem nivoju. Če se bodo države zaprle in bo vsaka delala po svoje, kot se tudi ne bo vzpostavljala interoperabilnost med naprednimi energetskimi rešitvami, bomo imeli velike težave. To je eden glavnih razlogov, da smo se letos odločili za organizacijo mednarodnega dogodka, na katerem se bodo srečali ključni deležniki energetskega sektorja in digitalne transformacije iz različnih držav, ki bodo pojasnili trenutno stanje, naslovili pomembnost digitalizacije in priložnosti v energetiki, razpravljali o konkretnih avtomatiziranih in digitaliziranih rešitvah, ki prispevajo k lažjemu soočanju z energetsko krizo in predstavili dobre primere iz prakse. Program bo zaradi mednarodnega značaja izveden v angleščini.

Izpostavljamo pomen kibernetske varnosti, podatkov, obravnavali bomo nove tehnologije, kot so umetna inteligenca, oblačne tehnologije, IoT, podatkovna analitika, strojno učenje, pametna omrežja, sistemi e-polnjenja, pametni domovi, itd., ki ne le, da omogočajo brezogljično zeleno transformacijo, temveč so lahko eni od ključnih gradnikov pri načrtovanju in oskrbi z energijo. Razkrivamo prva nastopa na dogodku: dr. Helena U. Vrabec iz globalne družbe Palantir Technologies, ki je vodilno ameriško podjetje za programsko opremo, specializirano za analizo velikih podatkovnih zbirk (big data), bo na dogodku ekskluzivno za udeležence naslovilo vročo temo varnosti podatkov in zasebnosti: pet vprašanj, ki bi si jih moralo zastaviti vsako energetsko podjetje (“Data security and privacy: the five questions energy companies need to ask’’). Dr. Michael Schöpf iz nemškega podjetja Venios, kjer se ukvarjajo z načrtovanjem, spremljanjem in nadzorom elektroenergetskih omrežij, pa bo govoril o tem, kako digitalizacija prinaša večjo stopnjo transparentnosti distribucij (‘’Digitization to create transparency in the distribution network – barriers and opportunities‘‘).

Med udeleženci bodo predstavniki nacionalnih operaterjev in distributerjev, podjetij iz energetskega, IT in digitalnega sektorja, industrije, različnih združenj, raziskovalnih in izobraževalnih organizacij bodo obenem tudi naslovili nujnost regijskega sodelovanja in povezovanja ter delili njihove dosedanje izkušnje.

Bi radi predstavili dober primer iz prakse?

V teh nepredvidljivih okoliščinah je pomembno, da se s pomočjo izmenjav mnenj in izkušenj seznanite z novostmi digitalne zelene energetske transformacije in zanimivimi primeri naprednih energetskih rešitev iz prakse ter se tako pravočasno pripravite na leto 2023 in naprej.

VAŠ NASTOP?
Če imate aktualen primer iz prakse uporabe novih tehnologij na področju energetike, vabljeni, da nam pišete ali nas pokličete vsaj do 31. oktobra: info@prosperia.si, 031 717 599. Več o možnosti vašega nastopa najdete tudi v navodilih za use-case predstavitev.

Oglejte si več o Digital Energy Summit ‘22. Za vas smo odprli prijavo prva minuta in popuste, ki veljajo do 30. oktobra (za občine, NVO, fakultete, mala podjetja).

Zagotovite si svoje mesto v družbi vodilnih energetikov in IKT strategov ter strokovnjakov. Prijavite se zdaj.

Zanimivo bo! Za 7. decembra pripravljamo presenečenje, ki bo vezano na najbolj vesel mesec v letu. Naj to zaenkrat ostane skrivnost.

Vabljeni tudi na naše druge vodilne dogodke s področja energetike, o katerih lahko preberete več tukaj. Vabimo vas, da se prijavite na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vseh naših dogodkov v 2022 in 2023, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj.

Prosperia izvaja trajnostne cilje na dogodku Inovacija energetike v sodelovanju z družbo Petrol.

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna