Omizje ‘težkokategornikov’​: Slovenija potrebuje pospešek!

Eden od vrhuncev Inovacije energetike ’22 bo zadnje omizje, na katerem boste prisluhnili predstavnikom vodilnih slovenskih energetskih podjetij pa tudi ministru, pristojnemu za inovacije, ki bodo povedali, kako bi se morali v Sloveniji lotiti energetske krize in pospešiti zeleni prehod.

Dr. Ivan Šmon iz GIZ DEE in Elektro Gorenjska bo na t.i. ”strateški okrogli mizi odločevalcev” naslovil dva izziva, s katerim se soočajo distributerji električne energije: prvi je enormni porast zanimanja za postavitev individualnih sončnih elektrarn na streh družinskih hiš, drugi pa privabitev zasebnih partnerjev, da investirajo v fotovoltaiko na degradiranih območij, kjer infrastruktura je. Kot je znano so skupaj s SODO opravili mapiranje, ki prikazuje, kje so te možnosti.

Zakaj bi stvari pri nas glede odzivanja na energetsko krizo morale odvijati še hitreje, hkrati pa premišljeno, bo povedal direktor družbe Plinovodi, Marjan Eberlinc, ki bo razkril, da moramo operativno povečati zmogljivosti za prenos plina iz Italije, kot tudi gledati naprej in konkretno razmišljati tudi o vodiku (o tem bomo podrobneje razpravljali na drugem omizju).

Govorka na omizju bo tudi mag. Nada Drobne Popović, predsednica uprave Petrola. Spregovorila bo o tem, da smo bili v zadnji krizi prepočasni glede ukrepov, poleg investicij pa potrebujemo mehanizme hitrega ukrepanja, ki morajo biti usklajeni na nivoju Evropske unije.

Dr. Igor Koprivnikar, predsednik uprave GEN-I. bo pojasnil, kako jim z inovativnimi pristopi, ki predvsem v tujini ustvarjajo dodano vrednost, uspeva zagotavljati dobavo novim odjemalcem, ki jih je letos preko 60.000. Izpostavil bo tudi, zakaj morajo podjetja identificirati in krepiti tista svoja jedra, ki prinašajo dodano vrednost, obenem pa biti v svojih odločitvah hitra.

Udeleženci dogodka bodo lahko prisluhnili še dr. Igor Papiču iz Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport, ki bo naslovil pomen inovativnosti in kaj še pri premagovanju energetske krize načrtuje država.
Lepo vabljeni, da prisluhnete vsem govorcem in sodelujete v nedvomno zanimivi razpravi, s katero bomo zaključili programski del. Temu bo sledilo sproščeno druženje.

Vstopnice za Inovacijo energetike ’22, ki bo potekala 5. oktobra na Brdu pri Kranju, si lahko priskrbite TUKAJ.

Vabljeni tudi na naše druge vodilne dogodke s področja energetike, o katerih lahko preberete več tukaj. Vabimo vas, da se prijavite na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vseh naših dogodkov v 2022 in 2023, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna