Tri uspešne zgodbe, ki jih ne smete zamuditi na Inovaciji energetike ’22

Tokrat predstavljamo tri zgodbe o uspehu podjetij, s katerimi skupaj pospešujemo zeleno energetsko transformacijo. Z njihovimi inovativnimi rešitvami se boste seznanili na dogodku Inovacija energetike ’22, ki je tik pred vrati.

Iskraemeco že več kot sedem desetletij ponujajo kakovostne izdelke in storitve, ki energetskim podjetjem po vsem svetu omogočajo učinkovito rabo energije. Podjetje je kot globalna blagovna znamka s svojimi rešitvami prisotna v več kot 80 državah sveta.

Glavni izvršni direktor skupine, Luis Goncalves, bo v nagovoru pojasnil, zakaj je inovativnost ključna za njihov uspeh, obenem pa predstavil njihove digitalizirane rešitve, ki temeljijo na načelih interneta stvari (IoT), podatkovnih jezer in pametnih mest. Med govorci bo tudi Sergej Zavrnik, ki bo v sklopu tekmovanja za najboljšo inovacijo 2022 predstavil projekt Zeleni Pingvin.

Dušan Lukič, vodja projekta Nova mobilnost pri Porsche Slovenija, bo izpostavil zakaj e-mobilnost potrebuje integrativen pristop, da je v resnici brezogljična. S t.i. projektom MOON vrhunske rešitve trajnostne e-mobilnosti v podjetju ponujajo široko paleto e-vozil, od katerih bodo nekatera tudi razstavljena pred konferenčnim prostorom na Brdu pri Kranju, pa tudi polnilnih postaj, sončnih elektrarn, hranilnikov električne energije in energetskega upravljanja za energetsko samooskrbo. 

V Danfossu razvijajo in proizvajajo napredne rešitve za regulacijo prenosa toplote v sistemu daljinskega ogrevanja in hlajenja. Dr. Miha Bobič, podpredsednik poslovne enote Daljinska energetika, bo v sklopu predstavitev inovativnih energetskih modelov in komercializacije orisal mega trende s poudarkom na sektorski integraciji in novih priložnosti za inoviranje. Dr. Bobič je prepričan, da lahko ob sedanji krizi potrebne velike družbene spremembe dosežemo le z roko v roki, zdajšnje visoke cene energentov pa lahko pospešijo zeleno transformacijo.

Vabimo vas, da na Inovaciji energetike ’22 prisluhnete vsem cenjenim govorkam in govorcem. Čas za cenejšo prijavo se izteče v torek, 27. septembra.

Vabljeni tudi na naše druge vodilne dogodke s področja energetike, o katerih lahko preberete več tukaj. Vabimo vas, da se prijavite na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vseh naših dogodkov v 2022 in 2023, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna