Novosti energetskih zakonov v praksi

Vabimo vas na 12. vodilni forum ENERGETIKA in PRAVO ’21, ki vas seznanja s pomembnimi novostmi energetskega prava za 2022.

Energetika in pravo 21 Prosperia

Že sprejetih, ali v pripravi, je skupno šest novih energetskih zakonov, evropska zakonodaja pa gre še dlje v smeri zelenega prehoda s svežnjem Pripravljeni na 55. Ob tem sprejema ukrepe za preprečevanje vplivov visokih cen, saj cene energentov letijo v nebo. Vse to pomembno vpliva na vaše poslovne priložnosti na področju energetike. Zato vam želimo zagotoviti, da se s pomočjo zanimivih izmenjav mnenj in izkušenj z vodilnimi strokovnjaki lahko čimprej učinkovito pripravite na zakonodajne novosti, ki krojijo vaše priložnosti na področju energetike za 2022.

Na forumu bo mag. Erik Potočar iz Ministrstva za infrastrukturo (MzI) predstavil novosti dveh zakonov o obnovljivih virih energije in zakona o energetski politiki, kot tudi finančne mehanizme, mag. Urban Prelog, MzI, pa zakon o oskrbi z električno energijo, ki je tik pred sprejemom v parlamentu. 

Mag. Ana Stanič, E&A Law, nas bo seznanila s priložnostmi energetskih podjetij v zvezi z EU mehanizmom za pravičen prehod, mag. Jure Levovnik iz odvetniške pisarne Jadek & Pensa, bo spregovoril o vplivu povišanja cen energentov na pogodbena razmerja, z nami pa bodo tudi drugi govorci.

Naslovili bomo aktualne teme, kot so ukrepi za preprečevanje negativnih vplivov visokih cen in institut spremenjenih okoliščin (“toolbox EU”) ter Pripravljeni na 55, o katerem bo spregovoril Luka Jazbec, GEN-I.

Več o programu tukaj.

Rezervirajte si v koledarju, 11. november 2021.

Dogodka se lahko udeležite v živo (PCT pogoj*) ali po spletu (Zoom). Omogočamo vam tudi brezplačno zamenjavo udeležbe v živo za udeležbo po spletu do 24 ur pred dogodkom. Dodatni popusti za ekipno vstopnico 3+, občine, NVO in fakultete. 

Oglejte si več o forumu in programu.

Zagotovite si vaše mesto v družbi vodilnih energetikov in pravnih strokovnjakov na edinem tovrstnem srečanju v Sloveniji. Prijavite se zdaj.

NOVO: Pridobite 1 kreditno točko: pooblaščeni in nadzorni inženirji kot člani IZS za udeležbo na seminarju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev. Po dogodku prejmete ustrezno potrdilo. Pri prijavi pod opombo navedite »IZS«.

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna