O novih tarifah za 2024 že 24. januarja na 11. Vrhu Energetika in regulativa

24. januarja vas vabimo na tradicionalni Vrh energetika in regulativa ’24, prvega od naših sedmih letnih vodilnih srečanj, kjer se boste imeli priložnost pravočasno seznaniti z najbolj naprednimi in aktualnimi temami, ki krojijo vašo oskrbo z energijo in poslovne priložnosti na področju energetike. Na energetsko-regulativnem vrhu v januarju se boste seznanili z novostmi tarif in regulative za leto 2024 in se posvetovali z vodilnimi strokovnjaki in odločevalci o rešitvah in aktualnih vprašanjih, ki bodo krojila energetski trg v letu 2024.

Med drugim bo minister za področje energije mag. Bojan Kumer uvodoma pojasnil, ali in kakšne regulativne vladne ukrepe načrtujejo za 2024 in kako naprej.

Bojan Kumer na vrhu Energetika in regulativa, Prosperia

Prisluhnite konkretnim primerom učinkov novih tarifnih postavk omrežnine, ki jih bosta predstavila direktorica Agencije za energijo, mag. Duška Godina, in vodja sektorja za razvoj v Agenciji, mag. David Batič. Direktor ELES-a, mag. Aleksander Mervar in predsednik GIZ distribucij električne energije Uroš Blažica bosta naslovila praktične izzive regulative in novih tarif za omrežja, mag. Luka Jazbec in Ana Vukosavljević iz GEN-I pa bosta predstavila ključne regulatorne spremembe, s katerimi namerava EU izboljšati delovanje trga električne energije, ga narediti odpornega na krize in pripravljenega na uresničitev ciljev zelenega prehoda.

Energetika in regulativa okrogla miza, Prosperia

Z doseganjem podnebnih ciljev sta povezani vprašanji prihodnje rabe zemeljskega plina in razvoja naprednih električnih omrežij prihodnosti. Na Vrhu energetika in regulativa ’24 bo obe temi naslovil dr. Konstantin Petrov iz mednarodnega DNV Energy Systems Germany. Pojasnil bo, kakšne regulatorne odločitve bo treba sprejeti za spremembo namembnosti, zamenjavo, ukinitev oz. širšo uporabo infrastrukture za prenos zemeljskega plina in predstavil ekonomske vidike ter praktično uporabo novih regulativnih pristopov, ki podpirajo napredna električna omrežja prihodnosti.

Iz prve roke boste izvedeli:

  • kakšne bodo posledice novih tarifnih postavk omrežnine v 2024,
  • kako optimizirati rabo omrežij in energije,
  • kakšne priložnosti prinaša trg prožnosti,
  • Kakšne premike cen lahko pričakujemo na trgih energentov in
  • kaj se bo v prihodnje dogajalo s plinsko infrastrukturo glede na postopno ukinjanje zemeljskega plina.

Ker nove tarife in regulativa ključno krojijo vaše poslovne izzive oskrbe z energijo za 2024 in naprej, se na Energetiki in regulativi pravočasno in učinkovito seznanite s pomembnimi novostmi za 2024. Poskrbeli bomo za možnost diskusije in zastavljanja vprašanj.

Oglejte si več o Vrhu in izkoristite zgodnejšo prijavo za cenejšo vstopnico.

Pridite z ekipo in izkoristite dodatni popust za hkratno prijavo treh ali več udeležencev iz iste organizacije (skupinska vstopnica); dodatni popust velja tudi za občine, NVO in fakultete. Prijavite se zdaj.

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna