10 primerov iz prakse, ki jih ne smete zamuditi na Digital Energy Summit ’23

Mednarodno vodilno regijsko srečanje Digital Energy Summit ’23, ki bo potekalo 6. in 7. decembra, vam prinaša dragocen vpogled v hitro-razvijajoče se področje digitalizacije, inovativne tehnologije in rešitve, ki bodo kreirale prihodnost energetike. Preverite deset primerov iz prakse, ki jih boste slišali letos.

Erica Svetec, koordinatorka projektov pri Zeleni energetski zadrugi, bo predstavila projekt ”Redream”, v okviru katerega preučujejo prožnost na hrvaškem energetskem trgu. Erica se bo poglobila v digitalne rešitve, ki omogočajo integracijo obnovljivih virov energije, sistemov odzivanja na povpraševanje/ponudbo, hkrati pa upoštevajo nacionalni regulativni okvir.

Roman Tomažič iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) bo delil svoj vpogled v projekt iFLEX, katerega cilj je olajšati vključevanje odjemalcev energije v storitve fleksibilnosti in jim omogočiti prilagoditev porabe energije glede na cenovne signale, zahteve po fleksibilnosti ali spodbude iz energetskega sistema.

Jan Bohinec

Tadej Šinkovec bo predstavil aplikacijo Elektra Ljubljana za spremljanje preobremenjenosti transformatorskih postaj in napetostnega stanja ter analizo fleksibilnosti na področju distribucije, s ciljem zagotavljanja stabilnosti in trajnosti omrežja.

mag. Maja Ivančič

Lev Prislan iz podjetja GEN-I bo spregovoril o dnevnem spremljanju evropskega energetskega trga, za kar je zaslužno približno 100 analitikov, ki pri svojem delu uporabljajo umetno inteligenco in klepetalnega robota. Inovativne strategije Gen-I se nenehno prilagajajo tržni dinamiki ter spodbujajo rast in inovativnost.

mag. Uroš Salobir, mag. Boris Kupec, dr. Tomislav Tkalec

Franc Drobnič s Fakultete za elektrotehniko raziskuje nenehno razvijajočo se tehnološko krajino podatkovnih prostorov. Predstavil bo trenutne trende, različne vrste aplikacij in praktične primere, ki oblikujejo energetski sektor.

Mojca Markizeti

Dr. Andrej Bregar se bo poglobil v proaktivne rešitve kibernetske varnosti, ki koristijo energetskemu ekosistemu, s poudarkom na študiji primera projekta CyberSEAS.

Dr. Blaž Peternel

Gašper Lakota iz Petrola bo naslovil optimizacijo upravljanja z energijo na bencinskih servisih, vključno z načrti za postavitev sončnih elektrarn na 46 Petrolovih prodajnih mestih v Sloveniji. Cilj projekta je trajnostno oskrbovati bencinske črpalke z energijo in zmanjšati emisije toplogrednih plinov.

Jošt Štrukelj

Dr. Rok Lacko bo ponudil vpogled v infrastrukturne rešitve za upravljanje naprednih energetskih storitev in osvetlil inovativne pristope družbe GEN-I.

Jošt Štrukelj

Uršula Krisper bo predstavila projekt FlexCHESS, ki izkorišča koncepte digitalnih dvojčkov, sisteme virtualnega shranjevanja energije (VESS) in tehnologijo razpršene evidence (DLT). Namen projekta je razvoj platform za lokalni trg prožnosti na področju distribucijskih omrežij.

Jošt Štrukelj

David Vidmar iz GEN-I se bo v predstavitvi osredotočil na zagotavljanje trajnostnih energetskih rešitev za potrošnike, raziskovanje storitev in infrastrukture, namenjenih opolnomočenju potrošnikov v energetiki.

Jošt Štrukelj

Ujemite svojo priložnost za srečanje v živo v Ljubljani z vodilnimi mednarodnimi strokovnjaki na presečišču energetike, industrije in digitalizacije za vaš uspeh in navdih v 2024.

Pravočasno si zagotovite vaše mesto TUKAJ.

Vabljeni tudi na prihajajoče vodilne dogodke zelenega prehoda, o katerih lahko preberete več tukaj. Prijavite se na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vodilnih srečanj v 2023/24, kot boste zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna