Energetika in pravo ’23: Že imate vstopnico?

Le še nekaj dni manjka do vsakoletnega srečanja pravnikov, energetikov in predstavnikov industrije, Energetike in prava ’23, ki letos prinaša razprave o tem, kakšne pasti in poslovne priložnosti prinašajo zakonodajne novosti za leto 2024 na področju tarif, shranjevanja energije, uvajanja obnovljivih virov energije ter učinkovite rabe energije.

Mag. Tina Seršen, državna sekretarka na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, bo v uvodnem nagovoru predstavila nove zakone in pomembne novosti tako EU kot tudi slovenske zakonodaje, mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo, pa bo spregovorila o prenovi obračuna omrežnine in novih tarifah, ki bodo prišle v veljavo marca.

Pravne vidike shranjevanja električne energije, ki postaja ključen in vse bolj trendovski element poslovno uspešnih modelov uvajanja obnovljivih virov, bo na Vrhu pojasnil mag. Jure Levovnik iz odvetniške pisarne Jadek in Pensa.

Na srečanju boste lahko prisluhnili tudi aktualnemu omizju s poslovnim direktorjem družbe HSE Urošem Podobnikom, predsednico uprave družbe Elektro Maribor Tatjano Vogrinec Burgar in vabljenimi govorci, ki bodo delili dragocene izkušnje, kaj smo se s pravnega vidika naučili iz dosedanjih pomembnih energetskih projektov in kako se pripraviti na 2024, da bodo lahko novi projekti pravno-poslovno bolj uspešni in izvedeni z manjšimi tveganji.

Mag. Luka Jazbec iz družbe GEN-I, ki je del skupine GEN energija, bo govoril praktičnih učinkih EU reforme energetike, dr. Rajko Pirnat iz Pravne fakultete pa o pravnih dilemah ukinitve koncesij za zemeljski plin. Ostale govorce si poglejte v programu. 

Pridružite se nam in si še danes zagotovite vstopnico zase in vašo ekipo (dodaten popust za vstopnice 3+).

Vabljeni tudi na prihajajoče vodilne dogodke zelenega prehoda, o katerih lahko preberete več tukaj. Prijavite se na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vodilnih srečanj v 2023/24, kot boste zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna