Kakšne so novosti energetske zakonodaje za 2024?

mag. Tina Seršen

Vabimo vas na 14. Vrh Energetika in pravo ’23, na katerem boste izvedeli, kakšne so zakonodajne novosti na področju uvajanja obnovljivih virov energije, novih tehnologij ter učinkovite rabe energije.

Nova slovenska in EU zakonodaja v veliki meri diktira pospešeno uvajanje obnovljivih virov in s tem povezanih novih tehnologij, kar prinaša nove poslovne priložnosti pa tudi pasti. Zato se s pomočjo zanimivih izmenjav mnenj in izkušenj z vodilnimi strokovnjaki pravočasno seznanite s ključnimi praktičnimi novostmi energetskega prava ter se učinkovito pripravite na 2024.

Kako nova EU zakonodaja postavlja energetsko učinkovitost poleg obnovljivih virov energije na prvo mesto in kakšne konkretne spodbude ter obveznosti ta področja prinašajo v 2024, bo pojasnil mag. Erik Potočar iz Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo, bo predstavila prenovo obračuna omrežnine in nove tarife, ki se začnejo uporabljati marca prihodnje leto.

Težko pričakovani nov Zakon o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije (ZUNPEOVE) je meseca julija stopil v veljavo. Kako deluje v praksi in kakšne priložnosti in izzive prinaša investitorjem, kot tudi aktualno temo samooskrbe, bo naslovil Aleš Jurak iz Resalte.

Oglejte si preliminaren program in si še danes zagotovite najbolj ugodno vstopnico zase in vašo ekipo (dodaten popust za vstopnice 3+).

Vabljeni tudi na prihajajoče vodilne dogodke zelenega prehoda, o katerih lahko preberete več tukaj. Prijavite se na Novice, ki vas bodo seznanjale z novostmi vodilnih srečanj v 2023/24, kot boste zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. Prijavite se tukaj. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna