Skupaj za zeleno prihodnost 

Za uspešen zeleni energetski prehod v nepredvidljivih in kriznih časih bolj kot kadarkoli doslej potrebujemo nove poslovne modele in večjo vključenost raznolikega nabora talentov.

Prehod na zeleno energijo bo zahteval inovativne rešitve in nove poslovne modele, predvsem pa večjo vključenost raznolikega nabora talentov, kot tudi novih deležnikov zelene energetike, ki se vse bolj demokratizira. Izzivi energetskega sektorja pa so ključni za naš planet, saj bo prav ta sektor eden najpomembnejših za uspešno zeleno preobrazbo. »Da bo zelena energetska transformacija kot vodilna konkurenčna prednost EU prav zaradi krize in v krizi zato še bolj v ospredju«, meni podpredsednik Danfossa in govorec srečanja dr. Miha Bobič.

Zakaj je raznolikost voditeljev ključna za energetski sektor?

  • Ker je donosnost vloženega kapitala 66-odstotkov višja v podjetjih, kjer imajo v upravi več žensk, v primerjavi s podjetji, ki jih imajo manj.
  • Ker višji delež vključenosti žensk korelira z večjo produktivnostjo, inovativnostjo in povezanostjo ter nižjo stopnjo korupcije, kot kažejo mednarodne raziskave.

  • Ker postaja glavni izziv na področju uvajanja zelenih tehnologij in prehodov tudi v Sloveniji pridobivanje talentov in kadrov.
Infografika Prosperia, ZE22

Zato smo v Prosperii pripravili premierno srečanje v Sloveniji Ženske v energetiki, Skupaj za zeleno prihodnost, ki bo naslavljalo pogosto spregledane resnične priložnosti za uspeh v zeleni energetiki, kot so:

    • novi poslovni modeli in kako jih narediti mamljive,
    • kako lahko večje vključevanje žensk prinaša uspeh, in
    • kakšno naj bo uspešno vključujoče podnebno voditeljstvo za prihodnost.

Na srečanje se prijavite tukaj.

Kot je poudarila Melanie Seier Larsen iz Boston Consulting Group, ki bo tudi uvodna govorka srečanja: »Spolna uravnoteženost na vodilnih delovnih mestih ni več le moralni imperativ, temveč so podjetja, ki imajo mešane vodstvene time, bolj donosna, bolj dobičkonosna, tudi bolj inovativna, kar prispeva k njihovi večji uspešnosti ter posledično k večji gospodarski rasti.«

V otvoritvenem intervjuju konference bo Medeja Lončar iz Siemensa izpostavila, kako energetska transformacija zahteva nove poslovne modele in večje vključevanje žensk. 

Na srečanju bodo izzive zelene energetike, kakšno naj bo voditeljstvo za zeleno prihodnost, o trgovanju z energenti, kakšne so napovedi za naprej, …  naslovili tudi mag. Sarah Jezernik Konovšek (predsednica SAEE in Sekcije managerk pri Združenju manager, Plinovodi), dr. Miha Bobič (Danfoss in predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo), dr. Jože Torkar (Resalta), dr. Vlasta Krmelj (ENERGAP), dr. Tomislav Tkalec (Fokus), Andreja Zupan (GEN-I), dr. Anamarija B. Bračič, MBA (GP sistemi), Maja Požar Andrejašič (REC), mag. Nada Drobne Popović (Petrol), mag. Duška Godina (Agencija za energijo) in drugi vabljeni govorci.

Prisluhnili bomo lahko tudi zelo zanimivim podjetniškim primerom in zgodbam iz slovenskega energetskega okolja. Zato ne zamudite in se prijavite sedaj.

Komu je srečanje, ki gre skupaj dlje, namenjeno?

Premierno vključujoče srečanje je namenjeno tako ženskam, kot moškim, ki so ambiciozni in odprti za novosti na področju zelenega prehoda, sedanjim in bodočim voditeljicam ter voditeljem, ki zaupajo rezultatom in številkam raziskav o mnogo večji uspešnosti podjetij in organizacij ter želijo čimprej izkoristiti svoje poslovne prednosti vključevanja in raznovrstnosti. Namenjen ni samo energetikom, inženirkam in inženirjem, temveč številnim v zaledju, kot so sodelavke in sodelavci finančnih, pravnih, PR, marketing in drugih služb.

Vas zanimajo dogodki zelene transformacije? Pridružite se skupnosti energetikov, odločevalcev, pravnikov, regulatorjev, IT, IKT strokovnjakom, strokovnjakom s področja kibernetske varnosti in drugim, ki jih zanimajo novosti s področja zelene energetske preobrazbe. Seznanjali vas bomo z novostmi vseh naših vodilnih dogodkov v 2022, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. 

Prosperia, d. o. o.
Železna cesta 10a
1000 Ljubljana
Slovenija
M: + 386 (0)31 717 599
T: + 386 (0)1 437 98 61
E-pošta: info@prosperia.si

ID za DDV: SI71478043
Matična številka: 3560643000
TRR: SI56 2900 0005 5676 208

Splošni pogoji
Politika zasebnosti
Stara spletna stran

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna