Aktivirajmo potencial žensk:

skupaj za zeleno prihodnost 

Ali ste vedeli, da podjetja, ki skrbijo za uravnoteženost spolov na visokih položajih, poročajo o višjih dobičkih?

Ali ste vedeli, da višji delež vključenosti žensk v podjetjih korelira z večjo produktivnostjo, inovativnostjo in povezanostjo ter nižjo stopnjo korupcije, kot kažejo mednarodne raziskave?

Raziskave kažejo, da podjetja, ki imajo na vodilnih položajih vsaj 15 % žensk, dosegajo 50 % večjo dobičkonosnost v primerjavi s podjetji, ki imajo v upravi manj kot 10 % žensk.

Vključenost žensk je pomembna tudi za zeleni energetski prehod.

Prehod na zeleno energijo bo zahteval inovativne rešitve in nove poslovne modele, predvsem pa večjo vključenost raznolikega nabora talentov, kot tudi novih deležnikov zelene energetike, ki se vse bolj demokratizira. Izzivi energetskega sektorja pa so ključni za naš planet, saj bo prav ta sektor eden najpomembnejših za uspešno zeleno preobrazbo.

Delež žensk se v energetskem sektorju povečuje zlasti na področju obnovljivih virov energije, kjer dosega 32 % (vir: IRENA). Število start-up podjetij na področju energetike, ki jih vodijo ženske se je s 5,8 % v 2000 povečal na 11 % v 2019 (vir: IEA). Ob tem je v svetovni energetiki zaposlenih le okoli 22 % vseh žensk, čeprav predstavljajo kar 48 % celotne svetovne delovne sile? Na vodstvenih položajih so številke še nižje. Podobno je v Sloveniji. 

Infografika Zenske v energetiki

Zato z velikim veseljem napovedujemo prvo srečanje za večje opolnomočenje žensk, ki želijo uspešno delovati na področju energetike v Sloveniji.

Srečanje je izvrstna priložnost za seznanitev z novostmi v drastično spremenjenih razmerah dobave in cen energentov, kakšne posledice nanjo imajo sedanje razmere in sodobno vključujoče voditeljstvo, kot tudi navdih za to, zakaj je vključevanje žensk in povezovanje znanj, kompetenc in različnih pristopov ključno za uspeh, še zlasti v sedanjih kriznih časih. In se lahko bogato obrestuje tudi v finančnih kazalcih ter zadovoljstvu zaposlenih, četudi pot do tja ni vedno lahka.

Komu je namenjen dogodek? 

Premierno vključujoče srečanje je namenjeno ženskam in moškim, sedanjim in bodočim voditeljicam ter voditeljem, vsem ambicioznim na področju zelenega prehoda, ki verjamejo v potrebnost inoviranja, ki zaupajo številkam raziskav o mnogo večji uspešnosti podjetij in organizacij, kjer že živijo vrednoto vključevanja, in ki verjamejo, da za nove poti potrebujemo nove smeri. Namenjen ni samo voditeljem, inženirkam in inženirjem, temveč tudi številnim v zaledju, kot so finančne, pravne, PR, marketing in druge službe. 

Zato skupaj aktivirajmo potencial žensk!

Vas zanimajo dogodki zelene transformacije? Pridružite se skupnosti energetikov, odločevalcev, pravnikov, regulatorjev, IT, IKT strokovnjakom, strokovnjakom s področja kibernetske varnosti in drugim, ki jih zanimajo novosti s področja zelene energetske preobrazbe. Seznanjali vas bomo z novostmi vseh naših vodilnih dogodkov v 2022, kot boste tudi zato deležni ekskluzivnega dostopa in vpogleda v posnete dele zanimivih vsebin vodilnih dogodkov zelene energetske transformacije, ki jih pripravljamo za vas. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna