Prejem priznanja LIPA

Prosperia je 19. oktobra 2021 v Laškem prejela nagrado LIPA vodilnega združenja CIGRE-CIRED za izjemna prizadevanja na področju trajnostnega razvoja v elektroenergetiki.

»Izhodišča konferenc predstavljajo ugledni strokovnjaki, ki predstavijo najbolj napredne rešitve, ki veliko prispevajo k vzpodbujanju inovativnega razmišljanja v smeri okoljske ozaveščenosti in ravnanja v energetiki. Velikokrat so bili premierno predstavljeni projekti in rešitve iz Slovenije in tujine, ki vsak zase predstavljajo drobne korake k trajnostno naravnanim rešitvam v energetiki z različnih zornih kotov. Zaključke je zelo težko strniti v smernice za bodoče trende, organizatorju Prosperia,  d. o. o., pa to vedno znova uspeva«, je ob utemeljitvi podelitve priznanja med drugim izrekel predsednik CIGRE-CIRED, mag. Marko Hrast.

Priznanje LIPA je Prosperia prejela od vodilnega strokovnega slovenskega združenja elektroenergetikov, CIGRE-CIRED še posebej za dolgoletne projekte / dogodke Energetika in okolje in Inovacija energetike, in izjemna prizadevanja na področju trajnostnega razvoja v elektroenergetiki. 

»Ob prejemu priznanja LIPA se zahvaljujem vsem naših cenjenim udeležencem, govorcem in soustvarjalcem in partnerjem, ki že več kot desetletje delite z nami predanost do zelene energetske transformacije in aktivacije vaših potencialov skozi inovativne pristope, ter ste zato pripravljeni stopiti v neznano, tudi izven udobnega, v dobro brezogljične prihodnosti. Svet vas potrebuje.«, je ob prejemu tega priznanja, povedala Mojca Černelč Koprivnikar.

Prejemniki priznanj CIGRE CIRED

Direktorici družbe Prosperia, Mojci Černelč Koprivnikar, sta priznanje izročila predsednik CIGRE-CIRED mag. Marko Hrast in dr. Igor Papič s Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani.

Prejemniki priznanj CIGRE CIRED

Slovensko združenje elektroenergetikov CIGRE-CIGRED redno organizira konference, delavnice, posvete in ostala srečanja, kjer se zberejo slovenski in tuji strokovnjaki iz vseh področij elektroenergetike. Tako organizira vsako liho leto največji elektroenergetski dogodek v Sloveniji, Konferenco slovenskih elektroenergetikov. V letu 2021 je potekala že 15. konferenca. Več o konferenci CIGRE-CIRED https://www.cigre-cired.si/event/15-konf/.

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna