Ženske v energetiki ’23

Skupaj za pot iz krize
8. marec, Ljubljana (Domus Medica)
Novo transformativno energetsko-poslovno srečanje je namenjeno naprednim voditeljicam in voditeljem za prihodnost, managerkam in managerjem ter ambicioznim deležnikom zelenega prehoda v ekstremnih novih okoliščinah najvišjih cen energentov.

Zakaj ženske v energetiki?

Gre za zelo aktualno srečanje z dvojno vrednostjo in napredno vizijo za udeleženke in udeležence, ko se hkrati seznanite in posvetujete o sodobnih pristopih:

1. uspešni primeri in novi izzivi zelenega energetskega prehoda v praksi;

2. aktiviranje potenciala raznolikosti in vključevanja, ki dokazano s številkami zvišujeta vašo produktivnost, dobičkonosnost, inovativnost, EBIT in pravočasno privablja raznolike talente.

Zato postajata kriterij pri pridobivanju EU projektov, kot tudi investicij. Nenazadnje je tudi v 2023 eden izmed SDH kazalnikov uspešnosti, ki ga bodo družbe v državni lasti morale izkazovati.

udeležencev naših dogodkov

let izkušenj

dogodkov

GOVORCI

Obiščite nas spet čez nekaj dni, kmalu vam razkrijemo nove govorce.

mag. Nada Drobne Popovič
mag. Nada Drobne Popović, predsednica uprave, Petrol

Je magistrica upravnih znanosti. Leta 1996 se je zaposlila v podjetju RLS d.o.o., kjer je leta 2001 postala pomočnica direktorja. Karierno pot je leta 2008 nadaljevala v podjetju SŽ ŽGP d.d., kjer je bila od leta 2009 poslovna direktorica. Leta 2012 je postala direktorica področja za ekonomiko in pozneje še pomočnica generalnega direktorja v podjetju Slovenske železnice d.o.o. Leta 2013 se je zaposlila v Slovenskem državnem holdingu, kjer je oktobra 2015 postala članica uprave odgovorna za korporativno upravljanje kapitalskih naložb, finance, informatiko ter prevzeme in prodajo. Junija 2018 se je zaposlila v podjetju SIJ Acroni d.o.o. na delovnem mestu finančne direktorice. Nadzorni svet družbe Petrol d.d., Ljubljana jo je imenoval na mesto predsednice uprave družbe Petrol d.d., Ljubljana, za petletno mandatno obdobje s pričetkom 11. februarja 2020.

Duška Godina
mag. Duška Godina, direktorica, Agencija za energijo

Je direktorica Agencije za energijo, kjer je zaposlena vse od leta 2005. Pred nastopom direktorovanja agencije je opravljala delo svetovalke direktorice, vodila pravno in kadrovsko področje ter sodelovala pri sprejemanju vseh ključnih odločitev energetskega regulatorja. Ves čas dejavno sodeluje pri kreiranju in izvajanju energetske politike ter oblikovanju slovenske energetske zakonodaje.

dr. Miha Bobič
dr. Miha Bobič, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo, Danfoss

Doktoriral je iz strojništva na Univerzi v Ljubljani. Po diplomi se je zaposlil v podjetju Danfoss Trata, kjer je 18 let vodil globalni razvoj, danes pa je podpredsednik poslovne enote Daljinska energetika. Dodatno se je šolal iz poslovne administracije na različnih šolah. Aktiven je v standardizaciji, Gospodarski zbornici, v Fraunhofer inštitutu in predava na tehničnih Univerzah. Je tudi predsednik projekta »Inženirke in inženirji bomo«, ki promovira tehnične poklice med mladimi, predvsem dekleti.

Prosperia govorec
govorec ali govorka

govorec ali govorka

Mojca Černelč Koprivnikar, Prosperia
Mojca Černelč Koprivnikar, moderatorka, Prosperia

Ustvarjalka in voditeljica številnih naprednih in inovativnih strokovnih dogodkov ter omizij, predavateljica in strokovnjakinja za energetiko ter ustanoviteljica in direktorica podjetja Prosperia. Verjame v ustvarjalno moč inovativnosti in rasti posameznikov ter organizacij z naprednimi strokovnimi dialogi in povezovanji.

Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ

POKROVITELJI

Organizator:
Prosperia logotip

IZJAVE UDELEŽENCEV

Duška Godina

“Zelo pozdravljam organizacijo dogodka. Bil je drugačen od teh, ki smo jih vajeni v energetiki. Prišel pa je v ključnem trenutku. Najbolj sedaj, v tem času krize, potrebujemo sodelovanje, tudi med spoloma. Vsi skupaj igramo pomembno vlogo in samo s sodelovanjem lahko dosežemo premike.”

Duška Godina, Agencija za energijo

“Bil je izjemen dogodek, katerega sporočila smo dolžni čim bolj razširiti. Stopimo skupaj, da obvarujemo naravo pred našim brezbrižnim početjem. Posledice so vidne povsod, če jih seveda želimo videti. Za leto 2100 je napovedan palec GDPja za 25% v primerjavi z danes, saj bomo toliko denarja morali porabiti za odpravo posledic naravnih ujm in drugih težav povezanih z okoljem.”

Aleša Mižigoj, Medex

Dejan Paravan

“Mislim, da žensk v energetiki manjka. Če bomo dodali ženske in njihovo žensko energijo v energetiko, se bodo stvari lažje, hitreje dogodile in mislim, da bodo tudi boljše. Vsa pohvala Mojci, da je organizirala ta dogodek in upam, da bo s tem tudi nadaljevala. Upam, da bo dogodek postal stalnica v energetiki.”

Dejan Paravan, GEN-I

Maja Pozar Andrejasic

“Dogodek je bil res super. Mislim, da bi ga morala slišati tudi širša publika, vsi strokovnjaki in tudi odločevalci v energetiki. Le tako naprej.”

Maja Požar Andrejašič, REC

“Iskrene čestitke za organizacijo dogodka Ženske v energetiki. Izbor vsebin je bil pravi, ravnotežje med njimi pa tako dobro, da ni bilo niti minuto dolgčas. Ste razširili precej pozitivne energije. Upam, da konferenco organizirate tudi naslednje leto.”

Andreja Zevnik, ELES

PROGRAM

Obiščite nas ponovno, kmalu vam razkrijemo program.

Oranizacije, s katerimi smo že sodelovali:

PRIZORIŠČE

Dogodek Ženske v energetiki ’23 bo potekal v živo v prostorih Domus Medica (Dunajska cesta 162, Ljubljana).

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obveznaPOSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna