Energetika in finance ’24

1. Energetsko-investicijski forum
Zelene naložbe: pot do donosne prihodnosti

Ker zelena energija ni le vaša priložnost, temveč nujnost za prihodnost vašega uspešnega in odpornega poslovanja, se nam pridružite na novem Vrhu trajnostnih energetskih naložb.

Raziščite inovativne priložnosti obnovljive energije, od sončne in vetrne do hidro, hranilnikov in še dlje, kako poskrbeti za donosnost naložb in odpornost poslovanja v današnjih vedno bolj nepredvidljivih geopolitičnih razmerah energetike in cen energije.

Povežite se z naprednimi strokovnjaki, razvijalci projektov, investitorji in voditelji iz energetskega, industrijskega, finančnega in bančnega sektorja, ki oblikujejo prihodnost zelene energije. Pridobite dragocene vpoglede, oblikujte strateška partnerstva in aktivirajte potencial za donosne in vplivne naložbe v brezogljično prihodnost.

Nenazadnje ESG ni več izbira, temveč zaveza in mnogi poslovni partnerj v Evropi in po svetu s podjetji, ki niso tudi energetsko usmerjeni v zeleno in obnovljive vire, niso več pripravljeni sodelovati. Zelena energija igra ključno vlogo pri obravnavanju okoljskih skrbi (E = Environmental) s spodbujanjem čistejših energetskih virov in zmanjševanjem emisij toplogrednih plinov. Kako boste tudi z zelenimi energetskimi investicijami prilagodili vaše poslovanje glede na nove standarde ESG, da boste še atraktivni na trgu?

Skupaj izvajajmo spremembe proti čistejši, bolj zeleni prihodnosti.

Rezervirajte svoje mesto danes!

udeležencev naših dogodkov

let izkušenj

dogodkov

GOVORCI

Objavljamo prve govorce. Kmalu vam razkrijemo nove. Obiščite nas spet.

Dejan Paravan GEN energija
dr. Dejan Paravan, generalni direktor GEN energija

Dr. Dejan Paravan je strokovnjak na področju trženja električne energije z obsežnimi vodstvenimi izkušnjami v energetski dejavnosti Skupine GEN. Študiral je na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, leta 2004 pa je na isti fakulteti postal tudi doktor elektrotehniških znanosti.
Na začetku poslovne poti je prevzel vodenje različnih družb in projektov, povezanih s trgovanjem in dobavo električne energije, ki pomenijo začetek razvoja skupine GEN-I. V tej skupini je v preteklosti opravljal različne funkcije: člana uprave, izvršnega direktorja za prodajo, direktorja strateškega inoviranja, direktorja hčerinskih družb v Zagrebu, na Dunaju in v Milanu. Od marca letos opravlja funkcijo člana uprave družbe GEN-I, d.o.o., ki je del Skupine GEN.
Je poznavalec celotnega sektorja energetike, član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predavatelj na stanovskih konferencah in vabljeni predavatelj na visokošolskih ter znanstvenih ustanovah.

Tomaz Stokelj HSE
dr. Tomaž Štokelj, generalni direktor HSE

Dr. Tomaž Štokelj je svojo karierno pot začel kot elektroinženir v Soških elektrarnah Nova Gorica. Na prelomu tisočletja je sodeloval pri vzpostavitvi trga z električno energijo, med leti 2002 in 2017 pa je bil izvršni direktor trženja HSE. Po odhodu iz HSE je vodil projekte za različne družbe s področja energetike. Leta 2021 je postal direktor strateškega upravljanja portfeljev družbe Gen-I, od novembra 2022 pa je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne, največjega slovenskega proizvajalca in trgovca z električno energijo ter nosilca zelene preobrazbe slovenske energetike.

Mojca Markizeti Improve X Advisory
Mojca Markizeti, strokovnjakinja za trajnostni razvoj in ESG, Improve X Advisory

Mojca Markizeti je izjemna strokovnjakinja za implementacijo načel trajnostnega razvoja in krožnega gospodarstva v poslovne strategije in strategije razvoja skupnosti. Svojim strankam pomaga graditi bolj inovativna, agilna in v prihodnost usmerjena podjetja. Svetovalno podjetje Improve X Advisory je ustanovila po več kot 20 letih dela na področju trajnostnega razvoja in razvoja poslovnih strategij v velikih in manjših globalnih podjetjih, nazadnje pri globalnem ponudniku energetskih rešitev kot vodja trajnostnega razvoja in pri podjetju Deloitte kot direktorica za ESG in podnebje v regiji Južna in Srednja Evropa.

Svojo menedžersko izobrazbo je nadgradila s certifikati s področja trajnostnega razvoja, krožne ekonomije, upravljanja sprememb in organizacijskega vedenja ter je priznana zagovornica trajnostnega razvoja v Sloveniji in regiji.

Mojca je nastopila na več kot 30 mednarodnih konferencah v zadnjih petih letih. Je prejemnica mnogih nagrad s področja trajnostne strategije in inovacij, med njimi dvakrat zlata inovacija GZS, prvo mesto na Climathon 2020, Climate KIC in EK European Enterprise Promotion Awards 2021 za inovativno trajnostno poslovanje.

Mojca Černelč Koprivnikar, Prosperia
Mojca Černelč Koprivnikar, direktorica, Prosperia

Ustvarjalka in voditeljica številnih naprednih in inovativnih strokovnih dogodkov ter omizij, predavateljica in strokovnjakinja za energetiko ter ustanoviteljica in direktorica podjetja Prosperia. Verjame v ustvarjalno moč inovativnosti in rasti posameznikov ter organizacij z naprednimi strokovnimi dialogi in povezovanji.

Boris Šajnovič
Boris Šajnović, direktor, Skozi
Boris Šajnović, direktor, Skozi
Tamara Kosi, MBA
Tamara Kosi, MBA, CCE Holding, Avstrija
Tamara Kosi, MBA, je M&A Manager na Dunaju v OVE investicijskem podjetju CCE Holding, kjer vodi mednarodne M&A projekte, projekte financiranja in investicijske projekte v državah EU in LATAM. Je FIDE nacionalna poročevalka za energetiko in OVE na EU ravni. Pred tem je kot odvetnica vodila mednarodne M&A transakcije, projektna financiranja in projekte povezane z energetiko in OVE v mednarodnih top-tier odvetniških družbah, in v korporaciji iz Švice. Z odliko je dokončala magistrska študija MBA na Univerzi v Minnesoti v ZDA in Executive MBA na Dunajski Univerzi WU Vienna. Je članica Austrian WU Executive Club.
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ
ELES, d.o.o., operater kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrezja
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ
ELES, d.o.o., operater kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrezja

POKROVITELJI

Organizator:
Prosperia logotip
Bronasti pokrovitelj:
GEN energija logo Prosperia
Bronasti promotor:
Sponzor plinovodi
Mali pokrovitelj:
Sponzor plinovodi
Medijski pokrovitelj:
Naš stik
Podpornik:
CIGRE CIRED logo Prosperia
Partner dobrega počutja:
CIGRE CIRED logo Prosperia

PRIJAVITE SE

Ekipam s 3 udeleženci ali več iz iste organizacije ob hkratni prijavi nudimo 10 % popust na veljavno kotizacijo, zaposlenim v lokalnih skupnostih, na fakultetah in v NVO pa 30 %.

22 % DDV ni vključen v ceno.

Preverite ugodne popuste za skupinske vstopnice in NVO, občine in fakultete.

Organizacije, s katerimi smo že sodelovali:

PRIZORIŠČE

Forum Energetika in finance ’24 bo potekal v živo Kongresni dvorani Kristalne palače v BTC (Ameriška ulica 8, Ljubljana).

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obveznaPOSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna