Industrija v prvem planu: Kako znižati stroške elektrike po uvedbi nove omrežnine?

BREZPLAČEN WEBINAR | 25. april 2024 | 10:30 – 11:15

Do dogodka še:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Je slovenska industrija pripravljena na preobrat v obračunavanju stroška elektrike?

Marsikje v industriji najdemo primere, kjer je energetika popolnoma podrejena drugim procesom in smatrana za »le še en strošek«. Ti primeri bodo z novim omrežninskim sistemom, ki daleč najvišjo ceno obračunava ob delavnikih med 7. in 14. uro, postavljeni na realna tla.

S 1. julijem bodo dosedanje prakse upravljanja z energijo postavljene na glavo, na rešitve pa bo potrebno gledati celostno, da bi lahko omejili stroške.

Na brezplačnem webinarju bomo razkrili, katere energetske izzive so prepoznali v slovenskem proizvodnem podjetju in kako jih bodo z uvedbo aktivnega odjema odpravili. Dobili boste odgovore na nekaj najbolj perečih vprašanj glede:

 

  • optimizacije porabe (ne le električne) energije v industriji,
  • smiselnosti rešitev prožnosti oz. aktivnega odjema v industriji,
  • uvedbe novih procesov brez motenj proizvodnje,
  • možnosti integracije planiranja proizvodnje z industrijsko energetiko,
  • vključevanja uporabe lastnih obnovljivih virov energije in hranilnikov
  • in ali se bodo ti odgovori spremenili z dinamičnimi tarifnimi sistemi.

Pridružili se nam bodo sogovorniki iz slovenske industrije, katerih izkušnje kažejo pot tistim, ki se nanjo še niso podali. Poglobili se bodo v razloge po spremljanju energentov in smiselnosti uvedbe aktivnega odjema, pogledali pa bodo tudi v bližnjo prihodnost in vas pripravili na podobne spremembe.

 

Z nami bodo:

prof. dr. Marko Topič

         PETER KOSIN

         direktor, INEA d.o.o.

prof. dr. Marko Topič

    ALEŠ PRIKERŽNIK

        direktor, Miheu d.o.o.

prof. dr. Marko Topič

         MATIJA ARH

  vodilni inženir, INEA d.o.o.

INEA je globalni ponudnik rešitev na področju industrijske avtomatizacije, vodenja procesov, proizvodne informatike, strojegradnje in upravljanja z energetsko prožnostjo. Ustanovljena je bila leta 1987 kot spin-off Instituta Jožef Stefan z namenom uporabe akademskih odkritij in razvojnih dosežkov v gospodarstvu na področju industrijske energetike. Ineine rešitve so osnovane na poglobljenem znanju in razvojno-raziskovalnih projektih, kot tudi dolgoletnih izkušnjah na čez 2000 uspešnih projektih v več kot 30 državah na petih celinah. Inea je še vedno tesno vpeta v slovenski in evropski akademski in gospodarski raziskovalni skupnosti. Kot članica številnih združenj in konzorcijev razvija trajnostne industrijske pristope na osnovi principov Industrije 5.0.

Miheu je družinsko podjetje s 50-letno tradicijo na področju termičnih obdelav kovin. Dolgoletne izkušnje in znanje, vrhunska oprema in visoko izobražen kader podjetju Miheu omogočata doseganje najboljših rezultatov. Iz obrtne delavnice za postopke poboljšanja in cementacije se je podjetje razširilo v center različnih termičnih obdelav kovin s široko ponudbo dodatnih storitev. Miheu z neprestanim vlaganjem v svojo rast in razvoj uspešno izpolnjuje individualne potrebe svojih kupcev.

 

 

Aktivni odjem se pogosto uporablja kot pojem za različne rešitve na pametnih omrežjih, vendar je aktivni odjem možen tudi znotraj industrijskega obrata brez sodelovanja distributerja. V tem primeru se vse prilagajanje odjema energije zgodi znotraj podjetja oz. za merilnim mestom, kjer aktivni odjemalec postane posamezna naprava in ne podjetje kot celota.

Webinar INDUSTRIJA in NOVA OMREŽNINA 24

Z oddajo prijave na brezplačni webinar soglašam, da me podjetje Prosperia in podjetje INEA, obveščata o ostalih brezplačnih webinarjih, energetskih dogodkih in ekskluzivni ponudbi.

Od prejemanja e-novic se boste lahko kadarkoli odjavili s klikom v nogi poslanega e-maila.

Dan pred dogodkom boste na e-naslov prejeli opomnik in povezavo do spletne sobe. 

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna