Ženske v energetiki ’23

2. Vodilno srečanje, Skupaj za pot iz krize
8. marec, Ljubljana (Domus Medica)

Novo transformativno energetsko-poslovno srečanje je namenjeno naprednim voditeljicam in voditeljem za prihodnost, manedžerkam in menedžerjem ter ambicioznim deležnikom, ki želijo v času energetsko-podnebne krize z novimi pristopi pospeševati zeleni prehod.

Zakaj ženske v energetiki?

Gre za zelo aktualno srečanje o ključnih izzivih uspešnega energetskega prehoda, ki presegajo klasične vsebine srečanj in navdihujejo udeleženke in udeležence z napredno vizijo za drugačno prihodnost.

1. Na njem se seznanite in posvetujete o sodobnih pristopih kot so opolnomočevanje in vključevanje različnih deležnikov, ESG, spreminjanje vedenjskih vzorcev;

2. uspešni primeri in novi izzivi zelenega energetskega prehoda v praksi;

3. aktiviranje potenciala raznolikosti in vključevanja različnih deležnikov in generacij, ki dokazano s številkami zvišujeta vašo produktivnost, dobičkonosnost, inovativnost, EBIT in pravočasno privablja raznolike talente. Zato postajata kriterij pri pridobivanju EU projektov, kot tudi investicij. Nenazadnje je tudi v 2023 eden izmed SDH kazalnikov uspešnosti, ki ga bodo družbe v državni lasti morale izkazovati.

udeležencev naših dogodkov

let izkušenj

dogodkov

VTISI UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV

IZJAVE UDELEŽENCEV

Nataša Pirc Musar

“Meni se zdi izjemno pomembno predvsem to, da se v poklicih, ki so sicer domena moških, ženske počasi zbujajo in da organizirajo takšne dogodke, ki so posvečene njim. To je zame vendarle signal v pravo smer, da se bo več deklic odločalo tudi za tehniške poklice. Namreč naša energija lahko prinaša nove in drugačne inovacije.”

Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije

mag. Nada Drobne Popovič

“Sama zelo podpiram ta dogodek, ker ocenjujem, da odpira pomembne teme. Verjamem, da so raznoliki kolektivi tisti, ki uspešno funkcionirajo.”

Nada Drobne Popović, predsednica uprave, Petrol

Duška Godina

“Zelo pozdravljam organizacijo dogodka. Bil je drugačen od teh, ki smo jih vajeni v energetiki. Prišel pa je v ključnem trenutku. Najbolj sedaj, v tem času krize, potrebujemo sodelovanje, tudi med spoloma. Vsi skupaj igramo pomembno vlogo in samo s sodelovanjem lahko dosežemo premike.”

Duška Godina, direktorica, Agencija za energijo

 dr. Ivan Šmon

“Moram reči, da podpiram tovrsten dogodek, letos sem se ga z veseljem ponovno udeležil in aktivno nastopil. Mogoče iz naslova Ženske v energetiki vsak sklepa, da je to dogodek za ženske, pa ni. Tudi na tem omizju smo odprli različne aktualne teme. Predlagam, da se ga organizira tudi prihodnja leta. “

dr. Ivan Šmon, predsednik uprave, Elektro Gorenjska

 dr. Ivan Šmon

“Iskrene čestitke za dogodek. Takšni dogodki, kot je bil danes, so absolutno pomembni, da nas lahko pripeljejo tja, za kar se zavzemamo.”

Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica družbe Deloitte Slovenija

 dr. Miha Bobič

“Dogodek je kot nekakšna bonboniera, v kateri je veliko čokoladnih bonbonov, ne veš pa katerega bi vzel, ker je eden boljši od drugega.”

Miha Bobič, Danfoss

“Današnji dogodek je bil poln svežine, ženske energije, bil je fantastičen. Ne pomnim, če sem sploh kdaj bil na tako kot poživljajočem dogodku. Žal mi je, da v dvorani ni bilo več moških, tako da naslednje leto vabim ostale moške iz energetike, da se udeležijo zato, da začutijo to energijo, ki jo energetiki dajejo ženske in da skupaj uživamo in naslednje leto še nadgradimo ta dogodek, čeprav ga bo težko preseči.”

mag. Darko Kramar, ELES

“Zelo mi je bila všeč vsa ta pozitivna energija celotnega dogodka. Dogodek je prav na mestu. Zdi se mi, da je potrebno širit to zgodbo opolnomočenja žensk v energetiki in na splošno v vseh podjetjih in tudi na vodilnih mestih in zato so te priložnosti res zelo dobrodošle.”

dr. Jerneja Sedlar, HSE

“Bil je izjemen dogodek, katerega sporočila smo dolžni čim bolj razširiti. Stopimo skupaj, da obvarujemo naravo pred našim brezbrižnim početjem. Posledice so vidne povsod, če jih seveda želimo videti. Za leto 2100 je napovedan palec GDPja za 25% v primerjavi z danes, saj bomo toliko denarja morali porabiti za odpravo posledic naravnih ujm in drugih težav povezanih z okoljem.”

Aleša Mižigoj, Medex

Dejan Paravan

“Mislim, da žensk v energetiki manjka. Če bomo dodali ženske in njihovo žensko energijo v energetiko, se bodo stvari lažje, hitreje dogodile in mislim, da bodo tudi boljše. Vsa pohvala Mojci, da je organizirala ta dogodek in upam, da bo s tem tudi nadaljevala. Upam, da bo dogodek postal stalnica v energetiki.”

Dejan Paravan, generalni direktor, GEN energija

Maja Pozar Andrejasic

“Dogodek je bil res super. Mislim, da bi ga morala slišati tudi širša publika, vsi strokovnjaki in tudi odločevalci v energetiki. Le tako naprej.”

Maja Požar Andrejašič, REC

Maja Pozar Andrejasic

“Meni je bil dogodek zelo všeč, zelo me je naslovil. Čutim to, kar je bilo sporočilo tega dogodka, da bi morali odločevalci, ki so v veliki meri moški, več poskušati vključevati ženske, ker imamo drugačen pogled in potrebujemo oba vidika. Zelo pozdravljam take dogodke in bi si želela, da jih je še več.”

dr. Anamarija B. Bračič, GP sistemi

“Iskrene čestitke za organizacijo dogodka Ženske v energetiki. Izbor vsebin je bil pravi, ravnotežje med njimi pa tako dobro, da ni bilo niti minuto dolgčas. Ste razširili precej pozitivne energije. Upam, da konferenco organizirate tudi naslednje leto.”

Andreja Zevnik, ELES

Zakaj se morate letos udeležiti tega dogodka?

Izvedeli boste, zakaj je ključno, da v procesu zelenega energetskega prehoda spremenimo poslovne modele in zakaj moramo zeleno energetiko še bolj demokratizirati in decentralizirati. Da bomo presegli vse izzive, ki so pred nami, moramo doseči tudi večjo vključenost raznolikega nabora talentov z raznovrstnim znanjem zelene energetike.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen ženskam in moškim, ki so ambiciozni na področju zelenega prehoda, sedanjim in bodočim voditeljicam ter voditeljem, ki zaupajo rezultatom in številkam raziskav o mnogo večji uspešnosti podjetij in organizacij, kjer že živijo vrednoto vključevanja, in ki verjamejo, da za nove izzive potrebujemo nove poti. Namenjen ni samo voditeljem, inženirkam in inženirjem, temveč tudi številnim v zaledju, kot so sodelavke in sodelavci finančnih, pravnih, PR, marketing in drugih služb. Zato skupaj aktivirajmo potencial žensk!

Ali ste vedeli:

  • da postaja glavni izziv na področju uvajanja zelenih tehnologij in prehodov tudi v Sloveniji pridobivanje kadrov?
  • da višji delež vključenosti žensk korelira z večjo produktivnostjo, inovativnostjo in povezanostjo ter nižjo stopnjo korupcije, kot kažejo mednarodne raziskave?
  • da podjetja, ki imajo na vodilnih položajih vsaj 15 % žensk, dosegajo 50 % večjo dobičkonosnost v primerjavi s podjetji, ki imajo v upravi manj kot 10 % žensk?
Oglasni banner GIZ
Oglasni banner GIZ

Naši udeleženci

Napredni voditelji in voditeljice

Inženirji in inženirke

Mladi

ESG strokovnjaki in strokovnjakinje

Zaposleni v oddelkih HR, financ, prava, PR, marketinga

POKROVITELJI

Organizator:
Prosperia logotip
Medijski pokrovitelj:
Naš stik
Podpornik:
CIGRE CIRED logo Prosperia
Partner dobrega počutja:
CIGRE CIRED logo Prosperia

Oranizacije, s katerimi smo že sodelovali:

POSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice




*Polja, označena z zvezdico, so obvezna