Nove tehnologije v energetiki ’20

Vodilna konferenca o novih tehnologijah v energetiki
29. september 2020

Dogodek za vse, ki se srečujejo z digitalno transformacijo zelene energetike in želijo biti v tehnološkem vrhu.

Dejstvo je, da nove tehnologije poleg tehnološkega področja bistveno spreminjajo poslovne modele in stabilnost omrežij. Vrh digitalne preobrazbe energetike je odprl najbolj napredna vprašanja, povezana z digitalno preobrazbo energetskega sektorja, in udeležencem omogočil spoznavanje najnovejših primerov uporabe novih tehnologij. Na konferenci so bile s pomočjo vodilnih domačih in mednarodnih govorcev predstavljene glavne teme prihodnosti zelene energetike, in sicer kako digitalna preobrazba energetike v praksi podpira pet ključnih sodobnih trendov preobrazbe energetike v svetu in v Sloveniji tudi v novih okoliščinah covid-19: deregulacijo, decentralizacijo, dekarbonizacijo, digitalizacijo in demokratizacijo.

Dogodek je presegel pričakovanja udeležencev, tako s kakovostjo in aktualnostjo predavanj, izbranimi govorci in prvo hibridno izvedbo

Organizator:
Pokrovitelj:
Pokrovitelj:
Pokrovitelj:
Medijski pokrovitelj:
Medijski pokrovitelj:
Podpornik:

GOVORCI

Govorec brez slike
Mag. Gorazd Ažman, ELES

Pri svojem delu se predvsem posveča razvoju poslovanja, mednarodnemu sodelovanju in informacijski podpori procesov v energetskih družbah z različnih področij. Trenutno je zaposlen v družbi ELES d.o.o. na področju za strateške inovacije.

Govorec brez slike
Jan Bervar, Cyber Security Architect, Conscia Group

Že v preteklosti je dosegal zavidljive uspehe na področju IT, danes pa premika meje pri ustvarjanju unikatnega »NIL-ovega inženirstva«, kjer je del posebne ekipe t. i. IT-arhitektov, ki je usmerjena v svetovalno vlogo in skupaj z razširjeno tehnično ekipo odgovorna za tehnično najnaprednejše ter najzahtevnejše projekte NIL.

Govorec brez slike
Steven Burns, SmartGrid Solution Consultant, Itron

Je član inštituta za inženiring in tehnologijo. Več kot 16 let je delal za operaterja distribucijskega omrežja v Združenem kraljestvu in bil vodilni pri programu britanskega pametnega merjenja ter pri razvoju in izvajanju projektov Smart Grid prek sklada za nizkoogljična omrežja in spodbude za financiranje inovacij.

Govorec brez slike
Peter Ceferin, Smart Com

Je tehnični direktor v podjetju Smart Com d.o.o, predsednik študijskega komiteja D2 – Informacijske tehnologije in telekomunikacije v elektroenergetiki, ki deluje v okviru Slovenskega združenja elektroenergetikov CIGRE-CIRED.

Govorec brez slike
Dr. Boris Cergol, Comtrade

Je vodja programa za umetno inteligenco podjetja Comtrade Digital Services in vodja partnerstva AI Collective, ki skupino Comtrade povezuje z akademskimi partnerji in zagonskimi podjetji. Vrsto let je vodil podjetje Ektimo, specializirano za vključevanje sistemov umetne inteligence v poslovne procese svojih naročnikov.

Govorec brez slike
Aleš Gros, IBM

V podjetju IBM Slovenija je kot IT-arhitekt zadolžen za programske rešitve. Ima večletne izkušnje na različnih področjih dela, od tehnične podpore do načrtovanja – arhitekture, implementacije in vodenja večjih IT-projektov. Že vrsto let redno predava na različnih IT-dogodkih

Mojca Černelč Koprivnikar, Prosperia
Mojca Černelč Koprivnikar, Prosperia

Ustvarjalka in voditeljica številnih naprednih in inovativnih strokovnih dogodkov ter omizij, predavateljica in strokovnjakinja za energetiko ter ustanoviteljica in direktorica podjetja Prosperia. Verjame v ustvarjalno moč inovativnosti in rasti posameznikov ter organizacij z naprednimi strokovnimi dialogi in povezovanji.

Govorec brez slike
Dr. Alenka Kolar, Elektro Ljubljana

Je podpredsednica nadzornega sveta Borzen in članica sveta zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. V preteklosti je vodila Laboratorij za meroslovje na Uradu za meroslovje, izkušnje je pridobivala v avtomobilski industriji, energetiki in farmaciji ter se leta 2014 zaposlila kot CIO na Elektro Ljubljana d.d. Bila je tudi predsednica nadzornega sveta Informatike d.d.

Govorec brez slike
Boris Krajnc, Smart Com

Je certificiran etični heker in strokovnjak za kibernetsko varnost, s čimer se v Smart Comu ukvarja že več kot 10 let. Specializiral se je za izvajanje varnostnih pregledov, penetracijskih testiranj in forenzičnih analiz omrežij v kritičnih, poslovnih, industrijskih in infrastrukturnih okoljih, svoje strokovno znanje nadgrajuje z mednarodnimi certifikati za izvajanje najzahtevnejših varnostnih pregledov GICSP, GNFA, CCNP, CCNA-Sec, JNCIA, CEH.

Govorec brez slike
Dr. Rok Lacko, GEN-I

Rok Lacko je kot mladi raziskovalec raziskoval zakonitosti integracije vodikovih tehnologij za učinkovito izrabo obnovljivih virov energije, kar je uspešno zagovarjal v svoji doktorski disertaciji. Leta 2016 se je pridružil podjetju GEN-I, kjer deluje kot vodja službe za razvoj energetskih storitev na področju komercialnega izvajanja storitev upravljanja porabe in razpršene proizvodnje.

Govorec brez slike
Damir Opsenica, Iskratel

Zadnje desetletje je deloval na razvoju oblačnih digitalizacijskih konceptov in novih komunikacijskih storitev ter na prvih implementacijah nove generacije komunikacij 5G v podjetju Ericsson. Trenutno je zaposlen v Iskratelu, kjer soustvarja uspehe komunikacijskih konceptov 5G.

Govorec brez slike
Mag. Venčeslav Perko, Eles

Zadnjih deset let je direktor področja za informatiko in telekomunikacije v družbi Eles d.o.o. Ima znanja iz več tehničnih in upravljavskih certifikatov Microsoft, Cisco, ITIL Expert.

Govorec brez slike
Piotr Pietrzak, IMB

Je tehnični vodja za sektor EE&U + Telco na Poljskem in v baltskih državah, pred tem je bil tehnični direktor v IBM. Je član komisije za inovacije poljske zbornice kemične industrije in avtor številnih objav v industrijskih in gospodarskih strokovnih revijah.

Govorec brez slike
Primož Sevčnikar, TROIA

Je soustanovitelj in direktor podjetja TROIA, v katerem je vključen tako v razvoj novih produktov kot v vse tekoče projekte. Njegov cilj je vzdrževati kakovost in strokovnost v podjetju, ki uspešno prodira na večje svetovne trge, in obdržati prepoznavnost zanesljivega in kompetentnega poslovnega partnerja.

Govorec brez slike
Boban Stojanović, Vodéna

Je ustanovitelj Vodéne, inovativnega informacijskega podjetja. Trenutno vodi skupino približno 20 raziskovalcev in programerjev. Največji dosežek njegove ekipe je prispevek k razvoju programske rešitve, ki jo uporabljajo v hidroelektrarni »Iron Gate« na Donavi. V letu 2017 je bila njegova inovacija finalist tekmovanja »VERBUND Innovation Challenge«.

Govorec brez slike
Mag. Andrej Šajn, GEN-I

Je izvršni direktor za operativo in IT GEN-I, od leta 2011 pa tudi član uprave GEN-I. V preteklosti je bil izvršni direktor za raziskave in razvoj ter IT v podjetju Istrabenz Gorenje, d.o.o. Sočasno je deloval kot koordinator poslovne informatike v podjetju GEN-I, d.o.o.

Govorec brez slike
Tadej Šinkovec, Elektro Ljubljana

Je leta 2019 prevzel vodenje Delovne skupine za uporabnike GIZ in tehničnega komiteja CIRED ŠK 6. Je član dveh mednarodnih delovnih skupin CIRED in član ali vodja več projektov na področju naprednega merjenja, upravljanja podatkov in drugih aktivnosti, povezanih z merilnimi sistemi.

IZJAVE UDELEŽENCEV

“Konferenca, ki kaže, kam gre prihodnost.”

Devid Palčič, Robotina

“Pohvaliti moram odlično organizacijo in vsebino. Številne zanimive zgodbe, med katerimi je kar nekaj zgodb o uspehu, ki so gotovo navdahnile razvojnike in raziskovalce.”

Dr. Andrej Bregar, Informatika

“Dogodek je odličen tudi za vse, ki smo zaposleni v industriji, saj tako vidimo, kam gredo domenska znanja in energetika in kje lahko prodremo s svojo tehnologijo.”

Sebastjan Pirih, Netis

“Na področju blockhaina in novih tehnologij se veliko dogaja, zato zelo podpiram, da se organizirajo tovrstni dogodki. Pomembno je, da se jih udeležijo vsi, ki prispevajo k razvoju tega področja.”

Dr. Miha Troha, Comcom

“Tovrstne konference so zelo pomembne, saj na njih zaposleni v industriji izvedo, kako narediti preskok iz trenutnega v novo stanje.”

Klemen Zajc, Netis

“Konferenca se mi je zdela super in mislim, da je nujno potrebna. Pomembno je, da so tudi slovenska podjetja vodilna, saj bomo le na tak način lahko prodajali ne le znanja, ampak tudi rešitve.”

Jaka Mele, CargoX

“Konferenca mi je bila zelo všeč, še posebej, da smo razširili področje tudi na teme, povezane z digitalizacijo. Odlično je, da lahko podjetja predstavijo, kaj so naredila na tem področju, udeleženci pa spoznajo, kaj so trendi. Pričakujem, da bo dogodek tudi v naslednjem letu.”

Gorazd Ažman, Eles

“Udeležba na konferenci je koristna in bi jo priporočil vsem, ki želijo spoznati novosti v energetiki in informatiki, ter predvsem tistim, ki želijo s svojimi idejami ustvarjati našo boljšo prihodnost.”

Aleš Gros, IBM

FOTO UTRINKI

Slika iz dogodka NT20
Slika iz dogodka NT20
Slika iz dogodka NT20
Slika iz dogodka NT20
Slika iz dogodka NT20
Slika iz dogodka NT20

POKROVITELJI DOGODKA

Sponzorji NT20
Organizator:
Pokrovitelj:
Pokrovitelj:
Pokrovitelj:
Medijski pokrovitelj:
Medijski pokrovitelj:
Podpornik:

POSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna