Inovacija energetike ’20

12. Vrh inovativnih v energetiki
16. – 17. december 2020, spletna izvedba

Dogodek namenjen najbolj inovativnim in ambicioznim v energetiki.

Vodilno srečanje Inovacija energetike kaže prihodnost in je dogodek, na katerem se vsako leto znova sreča vrh inovativnih in najbolj ambicioznih v energetiki. Številni govorci, pester program, prijetna presenečenja, kakovostna organizacija in možnosti za navezovanje stikov in izmenjavo mnenj so bile tudi značilnosti srečanja decembra 2020, čeprav je to prvič potekalo v spletni obliki. Tako je več kot 30 govorcev zainteresirani javnosti predstavilo štiri smernice energetske prihodnosti: novosti shranjevanja energije, vodik, nova vlaganja v infrastrukturo in povezovanje dveh sektorjev, prometa in energetike. Dogodka se je udeležilo več kot 160 udeležencev, ki so med dogodkom prisluhnili različnim temam s področja inovacij v energetiki, kot tudi številnim inovativnim primerom, med katerimi so med drugim izbrali tudi najboljše inovacije preteklega leta.

Organizator:
Generalni pokrovitelj:
Partner e-mobilnosti:
Pokrovitelj:
Pokrovitelj:
Mali pokrovitelj:
Medijska pokrovitelja:
Podpornik:

NAGRAJENE INOVACIJE PRETEKLIH LET

Vsako leto udeleženci med predstavljenimi inovacijami izberejo najboljšo inovacijo na področju energetike, nastopajoči pa prejme nagrado občinstva za najboljšo inovacijo.

“Sreča je tisto, kar se zgodi, ko pripravi sreča priložnost”.

Seneca

NAGRAJENE INOVACIJE 2020

Nagrajenci IE20

1. mesto: Herman Stockinger iz podjetja Easelink za inovacijo Avtomatizacije polnjenja električnih vozil

2. mesto: Gregor Černe iz podjetja INEA za inovacijo Uporaba vodikove celice za uravnavanje omrežja

3. mesto: Matjaž Breznik iz podjetja TROIA za inovacijo Vizualizacija prostorskih in ključnih podatkov sredstev na terenu v realnem času in Matjaž Valenčič iz podjetja Interenergo za inovacijo Uporaba umetne inteligence pri proizvodnji toplote za daljinski sistem ogrevanja

“Prvo mesto je za nas veliko presenečenje in priznanje. Vsekakor bi kolegom priporočal, da sodelujejo na dogodku s prijavo inovacije. Tudi v prihodnje bomo sodelovali s svojimi inovaciji, česar se že zelo veselim.” 

Dr. Hermann Stockinger, Easelink Ltd.

“Nastop z inovacijo je bil zelo dobrodošla izkušnja, saj z njim pridobiš tudi kritičen pogled v svojo inovacijo in priložnost, da jo še dodatno izboljšaš, kar pa je pa tudi smisel inoviranja. ” 

Dr. Gregor Černe, INEA

“Vse prikazane inovacije so bile dobre in si zaslužijo priznanje.” 

Matjaž Valenčič, Interenergo

“Prav vsi udeleženci so pokazali inovacije, ki bodo pripomogle k boljšim razmeram v družbi. Veseli smo, da ste med vsemi predstavljenimi inovacijami prepoznali vrednost naše.” 

Matjaž Breznik, TROIA

NAGRAJENE INOVACIJE 2019

1. mesto: Uroš Bajec iz podjetja Comtrade za inovacijo Umetna inteligenca za hrambo energije.

2. mesto: Tadej Šinkovec iz Elektro Ljubljane in GIZ DEE za inovacijo Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov – korist za vse uporabnike.

3. mesto: Uroš Jerman iz Instrumentation technologies za inovacijo Inovativen pristop k zagotavljanju varnosti na reki Temzi.

“Moj cilj pri udeležbi je bil pravzaprav spoznavanje trendov v energetiki in mreženje, za kar je bilo izredno dobro poskrbljeno. Nagrade za prvo mesto nisem pričakoval. Lahko smo ponosni na ekspertizo in izkušnje, ki jih imamo v Sloveniji.” 

Uroš Bajec , Comtrade

Predstavljenih je bilo veliko število odličnih inovacij, zato se mi zdi nagrada za  za tretje mesto posebna čast. Pomeni nam priznanje, da naš inovativni modularni pristop pri razvoju novih rešitev deluje. Bodočim prijaviteljem bi predal zgolj eno misel: Sreča spremlja hrabre«. Inovirajte, ter s tem izboljšujte svojo konkurenčnost na trgu, na koncu pa se ne bojte pokazati svojega potenciala na Inovacijah Energetike.” 

Uroš Jerman, Instrumentation Technologies

NAGRAJENE INOVACIJE 2018

Nagrajenci IE18
1. mesto: Tine Andrejašič, REC

2. mesto: Sandi Kavalič, Gen-i

3. mesto: Tomaž Buh, Solvera Lynx

“Niti najmanj si nisem mislil, da bo lahko tako majhno podjetje, kot je naše lahko konkuriralo ostalim velikim podjetjem, ki imajo bistveno več zaposlenih zaslužijo milijone.” 

dr. Tine Andrejašič, REC

Nagrada za drugo mesto, ki sem jo dobil, mi pomeni potrditev, da smo na pravi poti in da delamo pravilne rešitve za odjemalca in za izpolnjevanje njihov energetskih potreb. Vsi nastopajoči so imeli zelo kakovostne prezentacije. Pohvalil bi organizatorja in ekipo za super izvedeno konferenco in tudi pred konferenčno delavnico za govorce, da smo se lahko pripravili.” 

Sandi Kavalič, Gen-i

Prejema nagrade nisem pričakoval, čeprav sem si zadal, da če prijavimo inovacijo, dobimo nagrado. Gospa Mojca je z delavnico, ki smo jo imeli 14 pred dogodkom zelo pomagala pri pripravah na predstavitev. Zato tudi v tem smislu same pohvale in se veselim prihodnjih dogodkov. Po eni strani vsa izhodišča, ki smo jih tam dobili za pripravo prezentacije in so ti delno že poznane, vendar po drugi strani dobiš informacijo na način, da si bolj pozoren na to, kako narediš samo prezentacijo. ” 

Tomaž Buh, Solvera Lynx

IZJAVE UDELEŽENCEV

“Želim si čim več takšnih dogodkov, kot so Inovacije v energetiki, saj pripomorejo k višji ravni tehnologije, znanja in ne nazadnje tudi družbe. Akterji s tega področja bi se morali bistveno več srečevati in pogovarjati.”

Ivo Boscarol, Pipistrel

“Všeč mi je bila oblika in organizacija dogodka, ki je najboljši model, kar sem ga do zdaj videl. Gre za interaktivno platformo, kjer lahko izmenjujemo izkušnje in razpravljamo.”

Dr. Lei Xianzhang, SGGC, Kitajska

“Dogodek je zanimiv, ker na njem srečujem ljudi, ki mi dajejo impulze za različne nove razvojne projekte, in poleg tega izvem, kaj je v Sloveniji novega. Hvaležen in vesel sem, da sem bil lahko tukaj.”

dr. Štefan Merkač, Amt der Kärntner Landesregierung

“Navdušen sem nad stičišči, da različni strokovnjaki podajajo različna mnenja, ki se krešejo, in prav je tako, da prihajamo do novih rešitev, do novih inovacij, in to je pravi dogodek v energetiki, kajti ciljno usmerjeno združevanje idej in oblikovanje novih smernic sta danes pravo bistvo. “

dr. Marko Topič, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani

“Dogodek se mi zdi odličen. Takšna srečanja spodbujajo k nastajanju novih idej, nam dajo zagon in omogočajo, da se znanost razvija kot celota, ne le na področju energetike.”

mag. Uroš Končnik, Elektrina

“Organizacija dogodka je bila vrhunska, vsebine pa zelo uporabne in aktualne. Moj cilj pri udeležbi je bil pravzaprav spoznavanje trendov v energetiki in mreženje, za kar je bilo izredno dobro poskrbljeno.”

Uroš Bajec, Comtrade

“Jutranje predstavitve so bile zame enkratne, zelo stimulativne in vsekakor sem zelo zadovoljen, da sem danes tukaj, in ostanem do konca.”

dr. Robert Dominko, Kemijski inštitut

“Dogodka sem se letos udeležil prvič in sem pozitivno presenečen. Takšnih dogodkov bi lahko bilo še več, lahko bi se še razširili.”

Marko Udovč, Inovatika d.o.o.

“Organizacija samega dogodka in tudi izbrane tematike so bile odlične, ker so slušatelju ponudile širši vpogled na področje energetike, tako s strani države kot podjetij.”

Mag. Primož Bergoč, Soške elektrarne Nova Gorica, d. o. o.

“Na dogodku smo navezali zelo veliko zanimivih stikov ter obnovili nekaj poznanstev še iz študentskih let. Dogodka bi se ponovno udeležil.”

dr. David Antolinc, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

“Všeč mi je bilo, da smo na okrogli mizi precej interdisciplinarno obravnavali bistvene izzive, s katerimi se zdaj spoprijema energetika. Zdi se mi, da so bili za okroglo mizo izbrani res pravi sogovorniki. Udeležba na takšnih dogodkih je potrebna, da se tudi večja podjetja, kot je Siemens, lahko povežemo in sodelujemo z manjšimi.”

Medeja Lončar, Siemens d.o.o.

“Cestitke za super organizacijo. Moram priznati da je spletna izvedba Inovacije energetike izpadla še bolje, kot sem pričakoval. Kot kaže smo se zdaj že vsi navadili na online dogodke:). Mislim, da je to super izhodišče za internacionalizacijo dogodka.”

Dr. Miha Cimperman, IJS

FOTO UTRINKI

Slika iz dogodka IE20
Slika iz dogodka IE20
Slika iz dogodka IE20
Slika iz dogodka IE20
Slika iz dogodka IE20
Slika iz dogodka IE20

POKROVITELJI DOGODKA

Organizator:

Generalni pokrovitelj:

Partner e-mobilnosti:

Pokrovitelj:

Pokrovitelj:

Mali pokrovitelj:

Medijska pokrovitelja:

Podpornik:

POSTANI POKROVITELJ

 

Pišite nam na info@prosperia.si ali nas pokličite na 031 717 599 za možnosti pokroviteljstva in skupaj bomo izbrali pokroviteljstvo, ki najbolje podpre vaše poslovne cilje.

Postani sponzor ikona KONTAKTIRAJTE NAS

Prijava na novice
*Polja, označena z zvezdico, so obvezna