12. oktobra, Brdo pri Kranju - udeležite se edinstvenega vodilnega srečanja pomembnih inovativnih akterjev, ki delujejo na področju energetike: vaš dan za inovacije v energetiki.

 » Najbolj učinkovite in stroškovno najbolj ugodne rešitve najdem tam, kjer je električni sektor kombiniran z ogrevalnim sektorjem in/ali prometnim sektorjem,« je izjava dr. Lunda. Zakaj bi morali na ogrevanje, hlajenje in električna pametna omrežja gledati zgolj kot na del celostnih pametnih energetskih sistemov, boste izvedeli na 8. Inovaciji energetike:

3x PRVIČ V SLOVENIJI: inspiracija – inovacija – prihodnost 

  • »Pametni energetski sistemi, kreiranje energetskih rešitev z 100% OVE«, je vizionarska tema, ki gre dlje od pametnih omrežij in jo bo prvič na dogodku predstavil vodilni mednarodni strokovnjak, dr. Henrik Lund, eden najpogosteje citiranih svetovnih raziskovalcev s področja inženirstva, kar ga uvršča v TOP 1-odstotek svetovnih raziskovalcev.
  • Inovativno potovanje po cesti električne mobilnosti, Cedric Lacour, Renault, Francija
  • Futuristični performans Slovenija 2050, prelomnice našega energetskega razvoja od leta 2020 dalje, mag. Krešimir Bakič, Cigre-Cired

Ker so za napredek ključne inovacije, cenimo, da je častni pokrovitelj letošnjega srečanja predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

S pomočjo več kot 25 mednarodnih in slovenskih govorcev se iz prve roke seznanite z inovativnimi poslovnimi in tehnološkimi rešitvami iz prakse in izzivi prihodnosti, srečali boste ključne energetske odločevalce in strokovnjake iz industrije ter iz drugih v energetiko vključenih panog ter nosilce razvoja! Oglejte si program in se prijavite zdaj.

  • E-mobilnost - pametna omrežja - obnovljivi viri energije
  • Trg z energijo (z. plin, el.energija) - Učinkovita raba energije - DSM

Z vami bodo letos inovativni primeri naprednih podjetij: Letrika Lab, Plinovodi, Petrol energetika, Biomasa, SENG, Elektro Gorenjska, Elektro energija, Arch Vitalis, Finančni center, Vitaaqua, Sibo, Eles, Javno podjetje Energetika Šentrupert, aFront zavod, Domel, Elektro Ljubljana, Danfoss Trata in drugi primeri ...

Letos bomo drugič podelili nagrado občinstva za najboljšo inovacijo s področja energetike za leto 2016: vsi predstavljeni primeri sodelujejo v izboru. Udeleženci srečanja izberejo favorite in glasujejo.  

Oglejte si izjavi lanskih zmagovalcev, kot tudi njuni inovaciji in kaj so o lanskem srečanju  zapisali mediji.

Če vas zanima, kdo vodi po številu do sedaj predstavljenih inovativnih rešitev na strateških srečanjih od leta 2010 dalje, si oglejte seznam predstavljenih inovacij na IE 2010 - 2015.

Utrinki iz dogodka Inovacija energetike '15

Inovacija energetike '15 - pogovor s predavatelji


Ambicije trajnosti

Ker so aktualni obnovljivi viri energije poslovna priložnost in zahteva današnjega časa, hkrati pa je ključen izziv, kako učinkovito presegati okoljsko-energetske labirinte, vas vabimo, da se udeležite tradicionalnega interaktivnega energetskega posveta:


6. forum ENERGETIKA in OKOLJE ’16,

Ambicije trajnosti,
ki bo 25. maja 2016 na Brdu pri Kranju z začetkom ob 9. uri.

Tokrat bo zlasti osvetlilo poslovne in razvojne priložnosti uvajanja različnih vrst OVE do zato potrebnih pametnih omrežij, elektromobilnosti in priložnosti samooskrbe, kot tudi, kako to uspešno umeščati v prostor?

 

Strokovni forum je edinstveno povezovalno strokovno srečanje energetikov in okoljskih strokovnjakov, ki na področju energetike udejanjate ambicije trajnosti. Med govorci so tradicionalno vabljeni predstavniki ključnih in naprednih energetskih družb in nosilci naprednih projektov, predstavniki MzI, MOP, naravovarstvenih institucij.

Letos bodo med drugimi nastopili predstavniki Agencije za energijo z dvema izzivoma: Doseganje ciljev proizvodnje elektrike iz OVE in URE in doseganje prihrankov v Sloveniji (prvi podatki za 2015). Med uspešnimi primeri iz prakse boste izvedeli tudi, kako uspešno postaviti lastno vetrno elektrarno?

Za več informacij o dogodku si poglejte tiskano vabilo.

Ceneje za redne prijave in popusti za sodelavce:


Prijavite se vsaj do srede, 18. maja 2016, in izkoristite ugodnosti redne prijave. Posebni popusti za NVO, fakultete, start-up in mala podjetja, študente in upokojence. Oglejte si več o kotizacijah.
Lahko si spodaj ogledate kratek video lanskega foruma EO15, kot tudi novosti programa


Včeraj, 9. marca, je že tretje leto zapovrstjo potekal edini energetski regulativni forum v Sloveniji, kjer ste se lahko seznanili, kako regulativa čedalje bolj kroji vaše nove poslovne priložnosti v omrežnem in tržnem delu energetike.

Prvič v Sloveniji je bil z nami Dr. Thierry Bros, ki je razvrščen kot “evropski analitik št. 1” za energetska tveganja od leta 2013 dalje in avtor knjige “After the US shale gas revolution«; je tudi gostujoči profesor številnih univerz. Preberete si lahko zanimiv intervju z dr. Brosom.

 


 

25. 11. 2015 je na Brdu pri Kranju potekal že tradicionalni letni posvet Energetika in pravo.

  
Na edinem tovrstnem srečanju za energetsko-pravna vprašanja v Sloveniji so se zbrali številni slovenski pravniki in energetiki. Razprava prihaja v času številnih novosti slovenske in evropske energetske zakonodaje, ki prinaša vedno nove zaveze. To je v uvodnem nagovoru izpostavil tudi državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo mag. Klemen Potisek. Na ministrstvu kratkoročno načrtujejo predvsem novosti na področju uvajanja URE, pripravljajo pa se tudi na prve spremembe EZ-1. S pravnimi vidiki potrebnih investicij zasebnega sektorja je udeležence seznanila Senta Marenz iz EFILA. Zakaj sta izpolnjevanje »predhodne pogojenosti« in izvajanje ključnih direktiv za projekte in načrtovanje v energetiki pogoj za financiranje iz kateregakoli evropskega finančnega mehanizma do leta 2020 pa je predstavila mag. Vesna Kolar Planinšič iz MOP.O tem, kakšne so pravne dimenzije načrtovanja v energetiki, je spregovoril prof. dr. Rajko Pirnat s Pravne fakultete, strokovnjak za energetsko zakonodajo. Dotaknil se je vloge politike in gospodarskih subjektov pri načrtovanju v energetiki, pri čemer je izhajal iz instrumentov določanja pravic in obveznosti. Poudaril je, da je treba razlikovati med pravnimi akti iz katerih izhajajo pravice in obveznosti ter političnimi akti, kot so razni načrti, ki tovrstnih neposrednih posledic nimajo oz. interno lahko zavezujejo zgolj izdajatelja. Takšni akti so na primer Energetski koncept Slovenije, lokalni energetski koncept, državni razvojni energetski načrt in akcijski načrti. Odvetnica mag. Mateja Čuk in pravna strokovnjakinja mag. Manca Konjar sta skupaj z udeleženci v interaktivni razpravi ob zaključni okrogli mizi naslovili aktualna dogajanja na trgu z elektriko in trgu z zemeljskim plinom: od menjav dobaviteljev, pravic potrošnikov in malih odjemalcev, do mednarodnih primerjav ter predstavitev praktičnih izzivov, ki jih prinaša uvajanje nove energetske zakonodaje v prakso. Oglejte si e-zbornik in fotoutrinke foruma.
Več najdete tudi v novici Naš Stik in na spletni strani ministrstva.


Izjave udeležencev foruma Energetika in pravo '15

Energetika in pravo '14 - izjava dr. Rajko Pirnat

 

7. oktobra na Brdu pri Kranju je potekalo že 7. tradicionalno srečanja poslovnih in tehnoloških inovacij v energetiki. 

Ker so za napredek ključne inovacije, cenimo, da je častni pokrovitelj letošnjega srečanja predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

7. srečanje je srečanje presežkov: številni udeleženci iz blizu 70 različnih organizacij od energetskih, elektroindustrije, državnih do izobraževalnih institucij in porabnikov energije, na njem rekordnih 31 govorcev predstavi novosti v energetiki, na 2 vozliščih prisluhnemo 19 izbranim primerom inovacij, namenjenim na trg, ali optimizaciji notranjih procesov oz. tehnološkim izboljšavam in se udeležimo interaktivne razprave 2 omizij. Inovacije iz minulih let povezujejo električna vozila Renault, ki zmore zapeljati v prihodnost.

Letos so bili predstavljeni inovativni primeri naprednih podjetij: SENG, Lindab IMP Klima, Sipronika, Šolski center Velenje, Elektro Gorenjska, Mahle Letrika, Domel, Javna Razsvetljava, Skupina Fragmat, Inea, Borzen, Elektro Maribor, GOLEA, Elektro Ljubljana, IRI UL, Elektroservisi, ABB, Arch Vitalis, ELES.

Izmed 19 izbranih inovacij smo prvič letos podelili nagrado občinstva za najboljšo inovacijo s področja energetike za leto 2015. Na področju internih oz. tehnoloških inovacij je zmaga odšla v roke podjetja Soške elektrarne Nova Gorica za predstavitev turbinskega regulatorja za male hidroelektrarne. Na področju inovacij za trg pa v roke podjetja Domel za predstavitev nove generacije energijsko učinkovitih sesalnih enot.  

Spodaj si lahko ogledate video iz letošnjega srečanja Inovacija energetike'15, ki ga je naredil medijski pokrovitelj srečanja, Naš Stik.

Organizator srečanja:

Obveščajte me o dogodku!

Generalni pokrovitelj:

Častno pokroviteljstvo predsednika Vlade RS   dr. Mira Cerarja

Pokrovitelji:

Partner e-mobilnosti:

Medijski partner:

Podpornik: